menu

Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi narancsos kacsasült


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


kacsacomb és kacsamell (a darabszám a vendégsereg nagyságától függ)
3-4 db narancs
3 tyúkhúsleves kocka
2 dl édes vörösbor
rozmaring
só, bors

Elkészítés:


A kacsamelleket és combokat alaposan megtisztítjuk, bőrét bevagdossuk, majd sózzuk, borsozzuk, és fél órát állni hagyjuk. Ezután egy serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalukat átsütjük. A húsokat kivesszük, és a serpenyőben maradt kacsazsíros olajat egy hőálló edénybe öntjük. Erre ráfektetjük a húsokat, megszórjuk rozmaringgal, meglocsoljuk a narancsok kifacsart levével, és akár a héjukat is ráreszelhetjük. A leveskockákat rámorzsoljuk, felöntjük 2 dl vízzel, majd fóliával letakarjuk, és puhára sütjük kb. 200 fokon.Amikor a húsok megpuhultak, levesszük a fóliát, felöntjük a vörösborral, beletűzdelünk karikákra vágott narancsszeleteket, és addig sütjük, míg a kacsa teteje meg nem pirul. Köretnek adhatunk hozzá főtt brokkolit tejszínes öntettel, de akár sült burgonyát, vagy rizst is.

Karácsonyi narancsos kacsasült

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Birsalmás, gesztenyés kacsasült
Birsalmás, gesztenyés kacsasült

Megmossuk és kívül-belül besózzuk a kacsát. Eltávolítjuk a birsalma magházát, szeleteljük a gyümölcsöt. Megtöltjük a kacsa hasüregét gesztenyével és birsalmával. Sütőzacskóba tessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pozsonyi kifli (diós-mákos)
Pozsonyi kifli (diós-mákos)

Először a tölteléket készítsük el, mert csak hideg tölteléket használhatunk. ♥ Töltelék elkészítése ( dió-mák) A dióhoz és a mákhoz keverjük a hozzávalókat a cukor és tej kivét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bejgli (anyu féle)
Bejgli (anyu féle)

Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a jól felvert egész tojásokat, az élesztőt, a porcukrot és a sót, majd tejjel gyorsa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Aszaltszilvával és gesztenyével töltött csirkemell
Aszaltszilvával és gesztenyével töltött csirkemell

Az aszalt szilvát vörösborban áztattam. A csirkemell darabokat félbe vágtam úgy,hogy zsebes legyen,ahova teszem a tölteléket. Tehát nem vágom teljesen át, majd kiklopfolom,nem véko...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk