kacsacomb és kacsamell (a darabszám a vendégsereg nagyságától függ)
3-4 db narancs
3 tyúkhúsleves kocka
2 dl édes vörösbor
rozmaring
só, bors
A kacsamelleket és combokat alaposan megtisztítjuk, bőrét bevagdossuk, majd sózzuk, borsozzuk, és fél órát állni hagyjuk. Ezután egy serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalukat átsütjük. A húsokat kivesszük, és a serpenyőben maradt kacsazsíros olajat egy hőálló edénybe öntjük. Erre ráfektetjük a húsokat, megszórjuk rozmaringgal, meglocsoljuk a narancsok kifacsart levével, és akár a héjukat is ráreszelhetjük. A leveskockákat rámorzsoljuk, felöntjük 2 dl vízzel, majd fóliával letakarjuk, és puhára sütjük kb. 200 fokon.Amikor a húsok megpuhultak, levesszük a fóliát, felöntjük a vörösborral, beletűzdelünk karikákra vágott narancsszeleteket, és addig sütjük, míg a kacsa teteje meg nem pirul. Köretnek adhatunk hozzá főtt brokkolit tejszínes öntettel, de akár sült burgonyát, vagy rizst is.
25 dkg lisztet 25 dkg margarinnal elmorzsolunk. Hozzáadjuk 12 dkg diót, 1 csomag vaníliáscukrot, 1 tojássárgáját, és összedolgozzuk. 30 percig hűtőbe tesszük, majd 3 mm vastagság...
Elkészítési idő:Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, olvasztott vajat, maradék tejet, tojás sárgáját és a csipet sót egy tálba tesszük, elkeverjük, hozzáadjuk a kovászt és sima...
Elkészítési idő:6 egész tojást kikeverünk 0,5 kg porcukorral, hozzá adunk 250 g mézet és fűszereket: 4 tk őrölt fahéjat, 1 tk őr. ánizst, 2 tk őr. szegfűszeget, 2 tk szódabikarbónát. Végül hozzá k...
Elkészítési idő: