kacsacomb és kacsamell (a darabszám a vendégsereg nagyságától függ)
3-4 db narancs
3 tyúkhúsleves kocka
2 dl édes vörösbor
rozmaring
só, bors
A kacsamelleket és combokat alaposan megtisztítjuk, bőrét bevagdossuk, majd sózzuk, borsozzuk, és fél órát állni hagyjuk. Ezután egy serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalukat átsütjük. A húsokat kivesszük, és a serpenyőben maradt kacsazsíros olajat egy hőálló edénybe öntjük. Erre ráfektetjük a húsokat, megszórjuk rozmaringgal, meglocsoljuk a narancsok kifacsart levével, és akár a héjukat is ráreszelhetjük. A leveskockákat rámorzsoljuk, felöntjük 2 dl vízzel, majd fóliával letakarjuk, és puhára sütjük kb. 200 fokon.Amikor a húsok megpuhultak, levesszük a fóliát, felöntjük a vörösborral, beletűzdelünk karikákra vágott narancsszeleteket, és addig sütjük, míg a kacsa teteje meg nem pirul. Köretnek adhatunk hozzá főtt brokkolit tejszínes öntettel, de akár sült burgonyát, vagy rizst is.
A harcsát közepes szeletekre vágjuk, a szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Teflon serpenyőbe öntjük az olajat és a harcsaszeleteket elősütjük, majd félretesszük. A hagymá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és megvárjuk, míg felfut. A lisztbe egy kis mélyedést fúrunk, beleöntjük a felfuttatott élesztő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát megmossuk és leszárítjuk. Az aszalt gyümölcsöket kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A diót durvára vágjuk, vagy zacskóban nyújtófával veregetve a kívánt méretű darabokra törjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kinyújtjuk. Kiszaggatjuk: fej, orr, fülek. Összeállítjuk. Megkenjük tojással, rárakjuk a szemeket, orrlyukakat. Megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű