kacsacomb és kacsamell (a darabszám a vendégsereg nagyságától függ)
3-4 db narancs
3 tyúkhúsleves kocka
2 dl édes vörösbor
rozmaring
só, bors
A kacsamelleket és combokat alaposan megtisztítjuk, bőrét bevagdossuk, majd sózzuk, borsozzuk, és fél órát állni hagyjuk. Ezután egy serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalukat átsütjük. A húsokat kivesszük, és a serpenyőben maradt kacsazsíros olajat egy hőálló edénybe öntjük. Erre ráfektetjük a húsokat, megszórjuk rozmaringgal, meglocsoljuk a narancsok kifacsart levével, és akár a héjukat is ráreszelhetjük. A leveskockákat rámorzsoljuk, felöntjük 2 dl vízzel, majd fóliával letakarjuk, és puhára sütjük kb. 200 fokon.Amikor a húsok megpuhultak, levesszük a fóliát, felöntjük a vörösborral, beletűzdelünk karikákra vágott narancsszeleteket, és addig sütjük, míg a kacsa teteje meg nem pirul. Köretnek adhatunk hozzá főtt brokkolit tejszínes öntettel, de akár sült burgonyát, vagy rizst is.
A lisztből, a búzadarából, a kakaóból és 2 tojásból, kis víz hozzáadásával tésztát gyúrunk. 1-2 órát hűtőszekrényben pihentetjük. Tésztanyújtóval 1 – 1,5 mm vastagságú lapokat nyúj...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). Kivajazunk és zsemlemorzsával be hintünk egy kb. 20x20 cm-es, 2 l űrtartalmú sütőedényt. A hámozott mandulát egy száraz...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA garnélát beleforgatjuk a gyömbérbe, és 30 percig a hűtőben marináljuk. (Semmiképp se tovább, mert a gyömbérben a rák elkezd „megfőni”!) A vajat felhevítjük, a fokhagymával...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepessonkát, bacont, bármilyen, akár maradék felvágottat használhatunk..... metélőhagyma helyett, vörös-. lila vagy fokhagyma is finom lehet.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű