• 60 g Szafi Fitt - CH-csökkentett lisztkeverék
• 30 g eritrit
• csipet só
• 1 g szódabikarbóna
• 40 g langyos cocomas (tejszín)
• 70 g víz
• 2 db M-es tojás
Töltelék hozzávalói:
• 70 g őrölt mák
• 30 g eritrit
• 1 citrom héja reszelve
• 80 g reszelt alma
• ízlés szerint aszalt gyümölcs
A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben elkeverjük, majd összeöntjük őket és gyúrjuk egyneművé.
Pihentessük a tésztát, amíg a tölteléket elkészítjük.
A töltelék hozzávalóit egyszerűen keverjük ki. Ez egy száraz töltelék, de ez kell ahhoz, hogy ne fújja fel és áztassa el a bejgli tésztát! A bejgliben már nem lesz száraz (erről az alma gondoskodik).
A tésztát osszuk két egyenlő súlyú részre, és bambuszrost liszttel megszórt munkafelületen nyújtsuk ki.
Ezután egyenletesen kenjük el a tölteléket rajta és szorosan (!) tekerjük fel.
A tetejüket húspálcával több helyen szúrjuk át, hogy a gőz távozni tudjon sütés közben.
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a tetejüket tojással kenjük le.
Előmelegített sütőben 200°C-os (alsó-felső) sütőben 10 perc süssük, majd 190°C-on további 40 percet.
100 gramm kész bejgli tápértéke:
energia: 174 kalória (ebből 70 kalória a bejgli tésztája, a többi a töltelék!)
fehérje: 7,2 gramm (ebből 3,5 g a bejgli tésztája, a többi a töltelék!)
szénhidrát: 7,2 gramm (ebből 0,5 g a bejgli tésztája, a többi a töltelék!)
zsír: 12 gramm (ebből 5,5 g a bejgli tésztája, a többi a töltelék!)
1. Kapcsoljuk be a sütő grill funkcióját. Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található instrukciók alaján, és az utolsó 2 percre tegyük a vízbe a piros paprikát és a borsót is. Sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA habhoz 2 db tojásfehérje 12 dkg kristálycukor 15 dkg dió (darált) A töltelékhez 15 dkg sárgabarack lekvár http://aprosef.hu/dios_kosarka_recept
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint felolvasztjuk, hűlni hagyjuk. A tészta többi hozzávalójával együtt összegyúrjuk, lefóliázva 1/2 órára hűtőben pihentetjük. Lisztezett felületen téglalap alakúra nyújt...
Elkészítési idő: 75 Nehézség: Könnyű1. A vajat megolvasztjuk, majd egy tálban összekeverjük a cukorral. 2. Egy másik tálba beletesszük a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, összekeverjük, majd meglocsoljuk a r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű