2 narancs
1 citrom
2 dl vodka
18 dkg cukor
1,5 dl víz
3 szegfűszeg
2 fahéjrúd
Forró vízben megmossuk a narancsot és a citromot, sajtreszelővel vékonyan lereszeljük a héjukat úgy, hogy a fehér része ne kerüljön bele. Zárható befőttes üvegbe tesszük, felöntjük a vodkával, és beledobjuk a fahéjat meg a szegfűszeget. Lezárjuk, és időnként felrázva két napig érleljük a hűtőben. Utána átszűrjük sűrű szövésű textilen, eltávolítjuk a szegfűszeget és a fahéjrudat, a visszamaradt héjat pedig lábosba tesszük, hozzámérjük a vizet és a cukrot.
Felforraljuk, 4-5 percig főzzük, majd langyosra hűtjük. Szűrés után elkeverjük az alkoholos résszel, és jól behűtjük.
1. A dinnyét egy evőkanál segítségével belekanalazzuk a turmixgépbe, majd alaposan leturmixoljuk. 2. Egy sűrűn szövött szűrőn egy kanál segítségével átszűrjük abba a kancsóba, üve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeturmixoljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót turmixgépbe teszünk, és 1 percig keverünk, míg sűrű, habos elegyet nem kapunk. Utána poharakba töltjük.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűEgy üveg vörösborhoz (nem kell a legjobb minőség, de azért ne legyen kannás bor) kb. fél üveg vizet öntök, dobok bele egy fahéjrudat, két csillagánizst, ha van itthon, akkor egy fé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű