2 narancs
1 citrom
2 dl vodka
18 dkg cukor
1,5 dl víz
3 szegfűszeg
2 fahéjrúd
Forró vízben megmossuk a narancsot és a citromot, sajtreszelővel vékonyan lereszeljük a héjukat úgy, hogy a fehér része ne kerüljön bele. Zárható befőttes üvegbe tesszük, felöntjük a vodkával, és beledobjuk a fahéjat meg a szegfűszeget. Lezárjuk, és időnként felrázva két napig érleljük a hűtőben. Utána átszűrjük sűrű szövésű textilen, eltávolítjuk a szegfűszeget és a fahéjrudat, a visszamaradt héjat pedig lábosba tesszük, hozzámérjük a vizet és a cukrot.
Felforraljuk, 4-5 percig főzzük, majd langyosra hűtjük. Szűrés után elkeverjük az alkoholos résszel, és jól behűtjük.
5 liter vizet felforralok 3,5 kg cukorral. A maradék 0,5 kg kristálycukrot karamellizálom, majd mikor kész az égetett cukor, ráöntök 1 liter vizet (vigyázz, mert fröcskölhet), majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy magas falú koktélos pohárba tesszük a cukrot, beledobjuk a lime gerezdeket, majd egy koktélos törőfa vagy fakanálnyél segítségével óvatosan összepréseljük. A mentaleveleket me...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűTurmixgépben összedolgozzuk a hozzávalókat (a 12 marék jég kivételével). Tegyünk jeget a poharakba, ráöntjük a gyümölcslevet, és ha van jégdarálónk, akkor darált jeget teszünk a t...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA lehűtott hozzávalókat krémesre turmixoljuk. Ha szükséges édesítjük!
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű