menu

Családireceptkönyv.hu

Padlizsánkrém – erdélyi recept


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 darab közepes padlizsán
egy fej apróra vágott hagyma
2-3 gerezd szétnyomkodott fokhagyma
egy fél citrom frissen facsart leve
4 kanál olívaolaj
1 kanál mustár
majonéz ízlés szerint
só, ízlés szerint
apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:


Válasszunk friss, fényes, mély lila színű padlizsánokat a sütéshez. A hagymát ízlés szerint fokhagymával is helyettesíthetjük.

A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük és sülni tesszük, mégpedig úgy, hogy a megmosott, szárazra törölt padlizsánokat egy sütőpapírral kibélelt tálcára helyezzük, megszurkáljuk. Kb. 45 perc a sütés.. Ha megsült, kettőévágjuk, és egy kanállal kiszedjük a húsát, majd ugyanúgy lecsöpögtetjük.A megsült padlizsánt, az apróra vágott hagymát, a petrezselyemzöldet, a citromlevet és az olívaolajat a konyhai robotgépbe tesszük, vagy rúdturmixxal krémes állagúra pépesítjük. A végén sóval ízesítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Olyan padlizsánokat vegyünk, amelyeknek szép, erős szára van.

Padlizsánkrém – erdélyi recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Cukormentes ketchup
Cukormentes ketchup

Egy tapadásmentes serpenyőben a fokhagymát 1 evőkanál olívaolajon megfonnyasztjuk. Hozzáöntjük a paradicsomot, elkeverjük benne a fűszernövényeket és a nyírfacukrot. Sűrű keverget...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
NARANCSOS SALÁTAÖNTET
NARANCSOS SALÁTAÖNTET

Egy befőttes üvegbe tegyük az olívaolajat, öntsük rá a narancslevet, narancslekvárt, mustárt, reszelt narancshéjat, citromlevet, kevéske sót és őrölt borsot.Zárjuk le az üveget, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldborsós tejszínes lazac (szósz)
Zöldborsós tejszínes lazac (szósz)

A lazacokat sózzuk borsozzuk ízlés szerint, és kicsit állni hagyjuk. Ha a zöldborsó fagyasztott, kitesszük melegedni. A hagymákat apróra szeleteljük. Aki nem szereti az úszkáló hag...

Elkészítési idő: 45 prc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mogyi77
Caesar saláta dresszing
Caesar saláta dresszing

1. A szardellafiléket megmossuk, szárazra itatjuk, apróra vágjuk, egy magas falú edénybe tesszük. 2. A fokhagymát megpucoljuk, áttörjük, és a szardellához adjuk. 3. A szardelláh...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk