3 darab közepes padlizsán
egy fej apróra vágott hagyma
2-3 gerezd szétnyomkodott fokhagyma
egy fél citrom frissen facsart leve
4 kanál olívaolaj
1 kanál mustár
majonéz ízlés szerint
só, ízlés szerint
apróra vágott petrezselyemzöld
Válasszunk friss, fényes, mély lila színű padlizsánokat a sütéshez. A hagymát ízlés szerint fokhagymával is helyettesíthetjük.
A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük és sülni tesszük, mégpedig úgy, hogy a megmosott, szárazra törölt padlizsánokat egy sütőpapírral kibélelt tálcára helyezzük, megszurkáljuk. Kb. 45 perc a sütés.. Ha megsült, kettőévágjuk, és egy kanállal kiszedjük a húsát, majd ugyanúgy lecsöpögtetjük.A megsült padlizsánt, az apróra vágott hagymát, a petrezselyemzöldet, a citromlevet és az olívaolajat a konyhai robotgépbe tesszük, vagy rúdturmixxal krémes állagúra pépesítjük. A végén sóval ízesítjük.
Olyan padlizsánokat vegyünk, amelyeknek szép, erős szára van.
A paradicsomokat félbevágjuk, majd egy edénybe tesszük, és kevés só hozzáadásával közepes lángon melegíteni kezdjük. Amikor már levet eresztett, akkor borsozzuk, hozzáadjuk a zöld...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tökéletes hollandi mártás alaprecept! Lehet tejszínesen, és vizesen is készíteni. Mindkét változat tökéletes, ez a vizes változat. Könnyű, krémes, és nagyon finom! Kiváló mártá...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA fűszernövényeket apróra vágjuk. De tényleg apróra, mintha aprítóval dolgoznánk (egyébként azzal is dolgozhatunk). A fokhagymát összezúzzuk, vagy lereszeljük. Befőttes üvegbe tes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésként a cukrot és a vizet egy lábasba öntjük, majd közepes hőfokon elkezdjük melegíteni. Nem szabad kevergetni, csak esetleg néha megrázni a lábast. Kezd forrni, majd habz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű