8 bögre (1 kg) finomliszt
1,5 bögre (150 g) porcukor
3 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
3 tojás
30 dkg margarin
1 bögre méz
(a bögre 2,5 dl-es)
Egy tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat (lisztet, porcukrot, fűszerkeveréket, szódabikarbónát), majd hozzáadjuk az enyhén megolvasztott, de nem folyós margarint, a tojásokat és a mézet. Villával laza mozdulatokkal összekeverjük, majd kézzel, gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk (nagyon jól kezelhető lesz) és három részre osztjuk. Egy adagnyi fér rá egy sütő tepsire.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Jól meglisztezett munkalapon kb. fél centi vastagra nyújtjuk az első adag tésztát, majd tetszés szerinti sütemény kiszúróval kiszaggatjuk. (Ha nem akarunk pufi mézecskalácsot, akkor nyújtsuk vékonyabbra.) Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, rátesszük a mézeskalácsokat és az előmelegített sütőben 10 percig sütjük. (Elég neki ennyi idő, ne süssük túl, csak így lesz puha!) A másik két adag tésztával is így járunk el.
A narancs levét melegítsd össze a brandyvel, majd öntsd le vele a mazsolát és vörösáfonyát. Legalább egy órát áztasd, hogy megpuhuljanak. A tejet langyosítsd meg a cukorral, morzs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet az olvasztott vajjal összekeverjük és egy 18 cm – es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, majd a tortaforma szélét kirakjuk félbevágott eperrel és hűtőbe tesszük amíg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKávé krém tölteléknek :) 2,5dl fekete kávéhoz adunk 4ek porcukrot és szirupot főzünk belőle. egy másik tálban 20dkg vaj, 20dkg margarint, 25dkg porcukor, 1 tojássárgáját jó h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz 5 db tojást langyos vízben feltesszük főzni. A forrástól számítva 4 percig főzzük, majd áttesszük jeges vízbe. 10 perc után óvatosan meghámozzuk. A darált húst összekeverjük a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű