8 bögre (1 kg) finomliszt
1,5 bögre (150 g) porcukor
3 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
3 tojás
30 dkg margarin
1 bögre méz
(a bögre 2,5 dl-es)
Egy tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat (lisztet, porcukrot, fűszerkeveréket, szódabikarbónát), majd hozzáadjuk az enyhén megolvasztott, de nem folyós margarint, a tojásokat és a mézet. Villával laza mozdulatokkal összekeverjük, majd kézzel, gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk (nagyon jól kezelhető lesz) és három részre osztjuk. Egy adagnyi fér rá egy sütő tepsire.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Jól meglisztezett munkalapon kb. fél centi vastagra nyújtjuk az első adag tésztát, majd tetszés szerinti sütemény kiszúróval kiszaggatjuk. (Ha nem akarunk pufi mézecskalácsot, akkor nyújtsuk vékonyabbra.) Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, rátesszük a mézeskalácsokat és az előmelegített sütőben 10 percig sütjük. (Elég neki ennyi idő, ne süssük túl, csak így lesz puha!) A másik két adag tésztával is így járunk el.
A megtisztított mellek hosszabbik oldalán egy éles késsel zsebet készítünk, amit bedugdosunk aszalt szilvával. A megtöltött husikat megszórjuk sóval és tekerünk rá kevés borsot. Mi...
Elkészítési idő: 1,5óra Nehézség: NehézFent leírt fűszerek kiválthatók egy nagy evőkanálnyi mézeskalács fűszerkeverékkel, de én jobban szeretem saját ízlés szerint összekeverni a fűszereket. A tejet és a mézet egy kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kevergetve sütés nagyon gyors módszer, inkább csak az alapanyagok feldarabolása időigényes, de ez sem több 10-15 percnél. Felcsíkozom a szűzpecsenyét, a késsel meghámozott (így n...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: Először elkészítjük a töltelékeket, mindkettőnél ugyanúgy járunk el. A tejet felforrósítjuk, feloldjuk benne a cukrot és a vaníliás cukrot. Belekeverjük a darált mákot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű