1 csomag sárgaborsó
10 dkg tarja felvágott
1 fej vöröshagyma
víz
A sárgaborsót egy egész hagymával megfőzzük (legjobb előző éjszakára beáztatni), ha már puha, a hagymát kivesszük.
Egy botmixerrel pürésítjük, így nem maradnak benne keményebb darabok.
A tarját felkockázzuk, ropogósra pirítjuk kevés olajon serpenyőben, a kitálalt főzelékre szórjuk.
https://www.youtube.com/watch?v=Xzu3grbz_bU https://www.nosalty.hu/recept/fokhagymas-tejfolos-zoldbabfozelek-petrezselyemzolddel-kaporral https://www.nosalty.hu/recept/zoldba...
Elkészítési idő:Nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd 5-7 perc alatt üvegesre dinszteljük rajta a hagymát és a fokhagymát. Rádobjuk a zöldbabot és a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és kis...
Elkészítési idő:Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, kivágjuk a magházát, felkockázzuk. Egy kis lábasban 20 percig főzzük, kis lángon. Hagyjuk, hogy a leve kifőjön, kevergetjük, nehogy l...
Elkészítési idő: 25 percA sóskát alaposan átmossuk, a szárát (nem csak ami a levélen túllóg!) eltávolítjuk. Jól lecsepegtetjük. Az olajat megforrósítjuk, rádobjuk a sóskát, és addig fonnyasztjuk, míg a l...
Elkészítési idő: 30perc