Családireceptkönyv.hu

Sárgarépás karfiolleves tejszínnel


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 3 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg karfiol
2 nagyobb sárgarépa
1 ek liszt
2 dl főzőtejszín
1 kk só
1 nagy csipet bors
1 púpos tk morzsolt tárkony
1 leveskocka

Elkészítés:


A karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megtisztítjuk.
A sárgarépát is megtisztítjuk, és egy hullámos szeletelővel vékony karikákra vágjuk.
A répát és a karfiolt feltesszük főni. Beleszórjuk a sót, borsot, tárkonyt és belerakjuk a kockát.
A lisztet a tejszínnel csomómentesre kavarjuk.
Ha megpuhultak a zöldségek, besűrítjük a tejszínnel és felfőzzük a levest.
Melegen tálaljuk.

Sárgarépás karfiolleves tejszínnel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Brokkoli-krémleves
Brokkoli-krémleves

Elkészítés A brokkolit rózsáira szedem (lehet mirelit is) és alaposan megmosom. A hagymát és a fokhagymát pici olajon megdinsztelem, beleteszem a brokkolirózsákat, sózom, szerecse...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palócleves recept
Palócleves recept

1. Vágd fel apróra az egy nagyobb fej hagymát, a fokhagymát, vágd darabokra a fél paradicsomot és a fél zöldpaprikát, tisztítsd meg a zsiradéktól és vágd 2-3 cm-es kockákra (mi...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Húsos csontleves májgombóccal
Húsos csontleves májgombóccal

A húsos csontot feltesszük hideg vízben, amint felforrt leöntjük az első vizet és újból feltesszük főni. Beletesszük a hagymát, fokhagymát és a fűszereket és lassan, gyöngyöző forr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk