40 dkg karfiol
2 nagyobb sárgarépa
1 ek liszt
2 dl főzőtejszín
1 kk só
1 nagy csipet bors
1 púpos tk morzsolt tárkony
1 leveskocka
A karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megtisztítjuk.
A sárgarépát is megtisztítjuk, és egy hullámos szeletelővel vékony karikákra vágjuk.
A répát és a karfiolt feltesszük főni. Beleszórjuk a sót, borsot, tárkonyt és belerakjuk a kockát.
A lisztet a tejszínnel csomómentesre kavarjuk.
Ha megpuhultak a zöldségek, besűrítjük a tejszínnel és felfőzzük a levest.
Melegen tálaljuk.
Elkészítés A brokkolit rózsáira szedem (lehet mirelit is) és alaposan megmosom. A hagymát és a fokhagymát pici olajon megdinsztelem, beleteszem a brokkolirózsákat, sózom, szerecse...
Elkészítési idő:1. Vágd fel apróra az egy nagyobb fej hagymát, a fokhagymát, vágd darabokra a fél paradicsomot és a fél zöldpaprikát, tisztítsd meg a zsiradéktól és vágd 2-3 cm-es kockákra (mi...
Elkészítési idő: 100 percA húsos csontot feltesszük hideg vízben, amint felforrt leöntjük az első vizet és újból feltesszük főni. Beletesszük a hagymát, fokhagymát és a fűszereket és lassan, gyöngyöző forr...
Elkészítési idő: