70 dkg csirkecomb (csontozott)
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
40 dkg zöldborsó
1 dl főzőtejszín
3 evőkanál tejföl
1 teáskanálnyi tárkony
só, bors
A csirkét felszeleteljük és kevés olajon 2-3 percig pirítjuk, majd egy tányérra tesszük. A zúzott fokhagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjük 1 percig, majd felöntjük a tejszínnel és csomómentesre keverjük. Ezt követően beletesszük a húsokat és fűszerezzük, majd felöntjük egy kevés vízzel, 0,5 dl elég. Hozzáadjuk a zöldborsót és lassú tűzön megfőzzük, mielőtt elkészül, a tejfölt is hozzákeverjük és már fogyaszthatjuk is. Burgonyát vagy rizst tálalunk mellé.
A lisztet kiöntjük a gyúró felületre, a közepébe mélyedést vájunk. Egy kevés langyos vizet öntünk bele, majd az élesztőt belemorzsoljuk Miután az élesztő kicsit felfutott, hozzáa...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott beconnel körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , és 180 fokon légkeverős sütőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonya külső héját lekaparjuk, megmossuk, majd 4 felé vágjuk és kivajazott jénaiba tesszük. Rátesszük az apróra vágott paprikát és hagymát. A tetejére ráhelyezzük a vékonyra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz édes káposztát egy fazékba tesszük, felöntjük vízzel, majd kisebb lángon, forrástól számítva kb. 10 percig főzzük. Ekkor óvatosan kivesszük, és hideg vízbe tesszük, hogy minél e...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: Közepes