70 dkg csirkecomb (csontozott)
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
40 dkg zöldborsó
1 dl főzőtejszín
3 evőkanál tejföl
1 teáskanálnyi tárkony
só, bors
A csirkét felszeleteljük és kevés olajon 2-3 percig pirítjuk, majd egy tányérra tesszük. A zúzott fokhagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjük 1 percig, majd felöntjük a tejszínnel és csomómentesre keverjük. Ezt követően beletesszük a húsokat és fűszerezzük, majd felöntjük egy kevés vízzel, 0,5 dl elég. Hozzáadjuk a zöldborsót és lassú tűzön megfőzzük, mielőtt elkészül, a tejfölt is hozzákeverjük és már fogyaszthatjuk is. Burgonyát vagy rizst tálalunk mellé.
1. Felaprítom a zöldségeket: a zellert vékony karikákra, a hagymát vékony szeletekre, a fokhagymát apró darabokra. 2. Közepes lángon megolvasztom a vajat, rádobom a zöldségeket és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKockázzuk fel a tököt és a répát majd kivajazott tepsibe fektessük bele úgy, hogy alsó rétegnek a vékonyra vágott falusi sertéscombot tegyük. Tűzdeljük meg erdélyi szalonnával szór...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézA sertéshúst ledaráljuk, rányomjuk a fokhagymát. A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, majd a húshoz adjuk. A rizst félig megfőzzük, és azt is a húshoz adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rákot tegyük egy mélyebb, margarinnal kikent serpenyőbe, szórjuk meg kaporral és öntsük fel vízzel. Fedő alatt addig pároljuk, amíg megpuhul – kb. 20 perc – ha szükséges, közben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű