menu

Családireceptkönyv.hu

Tepsis csirke, mennyei szaftos finomság!


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg csirkecomb
3 gerezd fokhagyma
2 nagy hagyma
2 paprika
friss petrezselyemzöld
2 dkg vaj
só, bors
olaj
Elkészítése:

Elkészítés:


A húsokat jól megmossuk és egy tányérra tesszük. A vajat elkeverjük a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel, átkenjük vele a húsokat. Ha a combokon a bőr is rajta marad, akár alá is kenhetünk a fűszeres vajból. A zöldségeket közben felaprítjuk és kiolajozott tepsibe tesszük. A húsokat a zöldségekre helyezzük és kevés olajat locsolunk rá, majd fűszerezzük az egészet. 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük, néha megforgatjuk, hogy egyenletesen piruljon. Amikor megsült rászórjuk az apróra vagdosott petrezselymet és kínálhatjuk is.

Tepsis csirke, mennyei szaftos finomság!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
20 perces könnyű nyári finomság
20 perces könnyű nyári finomság

A csirkemellfalatokat tűzzük saslikpálcára és csomagoljuk be alufóliába. Előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre. A zöldségeket, a fetasajtot és az olívabogyókat kockáz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar ZÖLDSÉGES-TEJSZÍNES CSIRKE PENNÉVEL
ZÖLDSÉGES-TEJSZÍNES CSIRKE PENNÉVEL

A csirkerészeket megmossuk, ha kell daraboljuk és félre tesszük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vagdaljuk és olajon szép aranybarnára pirítjuk. Rátesszük a húsdara...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Narancsos pulykamell vörösboros aszalt szilvával
Narancsos pulykamell vörösboros aszalt szilvával

A pulykamellről leszedjük a hártyát, megmossuk, lecsepegtetjük, és a felsorolt fűszerekkel alaposan befűszerezzük. Legalább 1 óra hosszáig állni hagyjuk. Közben a vöröshagymát m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Májkrém  Boros Valitól
Májkrém Boros Valitól

A hagymát fél karikákra vágtam és 10 dkg vajon pároltam, rádobtam a májakat, rózsa színig pirítottam, tettem rá majoránna, bors és só ... ekkor egy botmixerrel elkezdem pürésíteni....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk