4 db alma
4 dl tej
2 tojás
liszt
só
cukor
fahéj
olaj
Az almát meghámozzuk, magházát kivesszük, majd kb fél cm vastag karikára vágjuk. A felhasználásig citromos vízben tartjuk, hogy ne barnuljon meg.
A tojásokat felverjük, adunk hozzá pici sót, majd annyi tejet és lisztet, hogy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. Ha elkészültünk, feltesszük serpenyőbe az olajat, felforrósítjuk. Az almakarikákat lisztbe mártjuk, majd a palacsintatésztába és mindkét felüket 2-3 perc alatt szép aranyszínűre sütjük. Papírtörlőre rakjuk, hogy feligya a felesleges olajat, majd fahéjas porcukorral megszórjuk, és tálaljuk.
Egy robotgép segítségével összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, aztán pihentetjük 20 percet a hűtőben. Pihentetés után kinyújtjuk, karikákat szaggatunk belőle, és 180-ra előmelegített...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót. Közepes lángon (kb 180 fok) kb. 20 percig sütjük. (A tepsi mérete: 27 x 37 cm...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. a tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű