4 db alma
4 dl tej
2 tojás
liszt
só
cukor
fahéj
olaj
Az almát meghámozzuk, magházát kivesszük, majd kb fél cm vastag karikára vágjuk. A felhasználásig citromos vízben tartjuk, hogy ne barnuljon meg.
A tojásokat felverjük, adunk hozzá pici sót, majd annyi tejet és lisztet, hogy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. Ha elkészültünk, feltesszük serpenyőbe az olajat, felforrósítjuk. Az almakarikákat lisztbe mártjuk, majd a palacsintatésztába és mindkét felüket 2-3 perc alatt szép aranyszínűre sütjük. Papírtörlőre rakjuk, hogy feligya a felesleges olajat, majd fahéjas porcukorral megszórjuk, és tálaljuk.
A csokoládét és a vajat összeolvasztjuk. A 4 tojássárgáját a cukorral sűrű habbá verjük. A 2 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd összeforgatjuk a tojássárgájás ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeshttps://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fbit.do%2Fe8KD6%3Ffbclid%3DIwAR1GItJHNIBAOBBSg_JSw32kMwHzDBZTH3iFX24EpvtaWZ_CWHPgEEgRq2A&h=AT2j7jfHTrBu0p-atKAFX8d8qePYWB4baR01j5kn-wD3Pg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kuszkuszt leöntjük forró vízzel, hozzáadjuk a sót, vajat és a mézet és lefedjük kb 20 percre. Megvárjuk míg kihűl, azután hozzáadjuk a tojásokat. A túrótöltelékhez összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemlék felső részét levágjuk. Az alsó részéből kicsipkedjük a belsejét. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk. A zsemlék alját és a tetejét is cukorral,vaníliás cukorral elkevert...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű