Hozzávalók:
Tészta:
4 dl langyos tej
25 dkg sima liszt
4 egész tojás
15 dkg porcukor
5 dkg + 5 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
citromhéj
mazsola
Öntet:
20 dkg erdei gyümölcs, málna
2 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
citromlé
Hozzávalók:
Tészta:
4 dl langyos tej
25 dkg sima liszt
4 egész tojás
15 dkg porcukor
5 dkg + 5 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
citromhéj
mazsola
Szósz:
fél kg szilva
2 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
fahéj ízlés szerint
reszelt citromhéj
citromlé
rum
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a langyos tejben. A tojássárgáját kikeverjük 10 dkg cukorral, citromhéjjal és vaníliás cukorral vagy vaníliával. A tojásfehérjét félig felverjük pici sóval, majd hozzáadjuk a maradék cukrot. A liszthez adjuk a tojássárgáját, majd 5 dkg olvasztott vajat. Jól elkeverjük, végül hozzá önjük a felvert tojásfehérjét. A másik adag 5 dkg vajat kisebb tepsibe öntjük, amit berakunk felforrósodni a sütőbe, majd beleöntjük a tésztát és 220 fokon kb 15 percig sütjük. Ha kész késsel és villával kis darabokra vágjuk, szaggatjuk és gyümölcsszósszal tálaljuk, Végén meghintjük porcukorral.
Öntet: A gyümölcshöz hozzáadjuk a cukrot, vaníliát, citromhéjat és citromlevet. Lassú tűzön kb 15 percig főzzük.
A nudlit sós, forró vízben főzzük ki. A diót daráljuk le és keverjük össze a vaníliás cukorral, porcukorral. Vajon pirítsuk meg a nudlit és szórjuk meg a darált dióval.
Elkészítési idő:A burgonyát enyhén sós vízben feltesszük főni, leszűrjük, majd krumplinyomón áttörjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Hozzáadjuk a lisztet, tojást, vajat, cukrot, sót, és jól összegy...
Elkészítési idő: 60 perc