2 kg oldalas
fűszerek: só, bors, kömény, fokhagyma
0,5 kg sertésszír
Az oldalast feldaraboljuk. Bedörzsöljük sóval, fokhagymával és fűszerekkel. Egy jénai edénybe rakjuk a húsdarabokat, majd öntünk alá kb 1,5 dl vizet és rárakjuk a zsírt. Lefedjük, és 150 fokos sütőbe rakjuk kb 2 órára. 2 óra után megnézzük, ha a hús megpuhult, akkor a hőfokot 230 fokra emeljük és fedő nélkül mindkét oldalát megpirítjuk. Párolt káposztával és hagymás tört krumplival tálaljuk.
A szűzpecsenyét 2 cm-es kockákra vágjuk. Olajon sóval, borssal, majorannával és a zúzott fokhagymával fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Ha szükséges, időközben kevé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sertéshúst felaprózzuk a vöröshagymával együtt. 2. A hagymát zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, és így 10-12 percig sütjük. 3. Ekkor kevés pirospaprikát és 1...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször készítsük el a pácot, amiben a húsok pihenni fognak. Öntsük egy tálba a 4 evőkanál olajt, nyomjunk hozzá 4 gerezd fokhagymát és a mustárokat. Szórjuk hozzá a fűszerpaprika...
Elkészítési idő: 3 h Nehézség: KönnyűA húst vékony szeletekre vágjuk, majd fűszerezzük. A burgonyát apróra reszeljük, megsózzuk és kicsit állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. A tojásokat felverjük, fűszerezzük, ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű