menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyes álom


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:
4 tojás
csipet só
5 dkg cukor
2 dkg marcipán
5 dkg liszt
3 dkg keményítőliszt
csipet fahéj
3 dkg őrölt mogyoró, mandula, dió
2 evőkanál olaj
3 evőkanál langyos víz

Krém:
40 dkg meggy
1,5 dl meggylé
6 dkg cukor
vanília
fahéj
1-2 evőkanál citromlé
3/4 csomag vaníliás pudingpor

2 tojásfehérje
17 dkg cukor

baracklekvár
csokoládé

Elkészítés:


4 tojásfehérjét krémes habbá verünk egy csipet sóval és 1 evőkanál cukorral. A 4 tojássárgáját kikeverjük 2 dkg marcipánnal és 1 evőkanál cukorral. 5 dkg lisztet elkeverünk 3 dkg étkezési keményítővel, fél teáskanál sütőporral, csipet fahéjjal és 3 dkg mogyoróval, mandulával, dióval. A tojásfehérjéhez adjuk a tojássárgás keveréket, majd a száraz hozzávalókat, végül pedig 2 evőkanál olajat és 3 evőkanál langyos vizet. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 210 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, hosszában 3 egyforma csíkra felvágjuk.
Töltelék: 40 dkg meggy, 1,5 dl meggylé, 6 dkg cukor, vanília, fahéj, 1-2 evőkanál citromlé, ¾ csomag vaníliás pudingpor.
3 evőkanál meggylevet elkeverünk a pudingporral.
A maradék meggylét elkeverjük a cukorral, fahéjjal, vaníliával, citromlével és felforraljuk. Majd hozzáadjuk a pudingot és felfőzzük.
Még melegen belekeverjük a meggyet.
Egy piskótacsíkot megkenünk barack vagy meggylekvárral, rárakjuk a második piskótalapot. Majd rákanalazzuk a meggytölteléket és végül a harmadik lapot, lenyomkodjuk a széleit. Hűtőbe tesszük legalább 4-5 órára. Majd a sütőt 240 fokra előmelegítjük. 17 dkg cukrot keményre felverünk 2 tojásfehérjével. Bevonjuk a süteményt, majd a sütőbe toljuk kb. 5-7 percre, amíg enyhén rózsaszín lesz. Sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd csokival díszítjük.

Meggyes álom

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kosárka
Kosárka

1. A tészta hozzávalóit összevegyítjük és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. 2. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és a kivajazott kosárformákat kibéleljük vele. (Nekem...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tejszínes mézes krémes recept
Tejszínes mézes krémes recept

Elkészítése: A tészta hozzávalóit kikeverjük. eleinte elég morzsalékos, de amint a méz elolvad, szépen lehet majd nyújtani. 2 lapot sütünk belőle. A 3 csomag pudingport 9 dl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Kókuszos aprósüti
Kókuszos aprósüti

A puha vajat habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal, belehintjük a sütőporral elkevert lisztet, és jól összedolgozzuk a tésztát. Fél órára hűtőbe tesszük. Közben kikeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Aranygaluska vaníliasodóval
Aranygaluska vaníliasodóval

1. Egy dl langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Közben a lisztben elkeverjük a maradék cukrot, a csipet sót és reszelt citrom héját, majd hozzáadjuk a tojáso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk