Tészta:
4 tojás
csipet só
5 dkg cukor
2 dkg marcipán
5 dkg liszt
3 dkg keményítőliszt
csipet fahéj
3 dkg őrölt mogyoró, mandula, dió
2 evőkanál olaj
3 evőkanál langyos víz
Krém:
40 dkg meggy
1,5 dl meggylé
6 dkg cukor
vanília
fahéj
1-2 evőkanál citromlé
3/4 csomag vaníliás pudingpor
2 tojásfehérje
17 dkg cukor
baracklekvár
csokoládé
4 tojásfehérjét krémes habbá verünk egy csipet sóval és 1 evőkanál cukorral. A 4 tojássárgáját kikeverjük 2 dkg marcipánnal és 1 evőkanál cukorral. 5 dkg lisztet elkeverünk 3 dkg étkezési keményítővel, fél teáskanál sütőporral, csipet fahéjjal és 3 dkg mogyoróval, mandulával, dióval. A tojásfehérjéhez adjuk a tojássárgás keveréket, majd a száraz hozzávalókat, végül pedig 2 evőkanál olajat és 3 evőkanál langyos vizet. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 210 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, hosszában 3 egyforma csíkra felvágjuk.
Töltelék: 40 dkg meggy, 1,5 dl meggylé, 6 dkg cukor, vanília, fahéj, 1-2 evőkanál citromlé, ¾ csomag vaníliás pudingpor.
3 evőkanál meggylevet elkeverünk a pudingporral.
A maradék meggylét elkeverjük a cukorral, fahéjjal, vaníliával, citromlével és felforraljuk. Majd hozzáadjuk a pudingot és felfőzzük.
Még melegen belekeverjük a meggyet.
Egy piskótacsíkot megkenünk barack vagy meggylekvárral, rárakjuk a második piskótalapot. Majd rákanalazzuk a meggytölteléket és végül a harmadik lapot, lenyomkodjuk a széleit. Hűtőbe tesszük legalább 4-5 órára. Majd a sütőt 240 fokra előmelegítjük. 17 dkg cukrot keményre felverünk 2 tojásfehérjével. Bevonjuk a süteményt, majd a sütőbe toljuk kb. 5-7 percre, amíg enyhén rózsaszín lesz. Sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd csokival díszítjük.
A darált kekszet annyi tejjel és egy pici rumaromával keverem össze, hogy egy könnyen dolgozható masszát kapjak. A felét belenyomkodom az edénybe. Az almákat megpucolom, szeletekre...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. Két tepsit sütőpapírral kibélelünk és félretesszük. Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval, sütőporral és szódabikarbónával. A robotgépbe...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: NehézA hozzávalókat egy mély tálban addig keverjük (először a kakaót a forró vízzel), amíg sima, egynemű, krémes mázat nem kapunk. Kész, már kenhető is a süteményre. Pár óra alatt megk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat először kanállal (a méz nagyon forró!), majd kézzel összedolgozzuk. Bő egy órát lefedve vagy zacskóba csomagolva hűtőben tartjuk, ezután alaposan átgyúrjuk a tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű