2 bögre rizs
4 bögre víz
olaj
só
1 db vöröshagyma
15 dkg zöldborsó
Olajon megfonnyasztjuk a kis kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a rizst, kevergetve pirítjuk. Majd felöntjük a vízzel, megsózzuk. Rárakjuk a fedőt és keverés nélkül közepes lángon kb 20 percig főzzük. Beleszórjuk a zöldborsót, és félretesszük. Visszarakjuk a fedőt, a borsó a gőzben megpuhul. Végén petrezselyemzölddel megszórjuk.
A kölest egy kis lábasba tesszük, ujjnyi vastagan vizet öntünk alá, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával. Addig főzzük, míg teljesen átmelegszik és egy kicsit szétfő. Beleszórj...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyűa vajon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, majd hozzátesszük a szintén felaprított sárgarépát és kaliforniai paprikát. Pár percig pároljuk, majd hozzátesszük a többször átm...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA burgonyát meghámozzuk és csíkokra vágjuk, majd megmossuk és egy tálba tesszük. 5-6 evőkanálnyi olívaolajjal átlocsoljuk, majd megszórjuk a fűszerekkel és a zsemlemorzsával. Sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és egy edénybe tesszük. Robotgéppel pépesítjük, hozzáadjuk a tojásokat, a fűszereket, a lisztet, a tejszínt és j...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű