Tészta:
4 tojás
4 ek. porcukor
4 ek. liszt
1 teáskanál sütőpor
reszelt citromhéj
15 dkg málna
15 dkg eper
15 dkg erdei gyümölcs, vagy szeder, ribizli
1 ek. méz
vanília
citromlé
1/2 l tej
3 ek. porcukor
1 cs. vaníliás pudingpor
tejszínhab
4 tojásból piskótát készítünk. 15 dkg málnát, 15 dkg epret, 15 dkg erdei gyümölcsöt, felfőzünk egy kanál mézzel, kevés vaníliával és egy kanál citromlével, majd villával összetörjük. A piskótából korongokat szúrunk ki, majd belemártogatjuk az összetört gyümölcsbe. Lerakjuk a poharak aljára, meglocsoljuk kevés vodkával. Majd készítünk vaníliás pudingot, és rákanalazzuk a piskótára. Behűtjük legalább 3 órára. Tetejét tejszínhabbal és gyümölccsel díszítjük.
A tojást kézi habverővel picit felverem, hozzáadom a sót és 3/4 bögre tejet fokozatosan hozzákeverek. Beleteszem a lisztet és apránként vizet adagolva hozzá kikeverem. Ne legyen sű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához elmorzsoljuk a lisztet az apró darabokra vágott, hideg vajjal. Hozzáadjuk a porcukrot és a tojást, majd összeállítjuk a tésztát. Ha a tészta összeállt, akkor fóliába...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nyersanyagokat összegyúrjuk, két részre osztjuk, kb. fél centiméter vastagra nyújtjuk, megsütjük. Krém: A tejet a liszttel csomómentesen elkeverjük és állandó keverés mellett...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6 db tojásból piskótát sütünk,kettévágjuk és krémmel összeragasszuk. Krém: 1/2l tej és 5 kanál búzadarából krémet főzünk. 1 rámát és 22 dkg cukrot kikeverünk és a felfőzött m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű