menu

Családireceptkönyv.hu

Kakaós-kókuszos zabkása


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 1 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1dl 1,5%-os tej(45kcal)
2,5dl víz
35g zabpehely(125,65kcal)
10g cicás kakaó(20,1kcal)
15g kókuszreszelék(97,35kcal)
ízlés szerint fahéj
egy narancs reszelt héja
folyékony édesítő

Elkészítés:


A zabkását nagyon könnyű elkészíteni. A tejet és a vizet összeöntjük, belereszeljük a narancshéjat, majd folyékony édesítővel ízesítjük. Feltesszük forrni. Közben egy kis tálkába kimérjük a zabpelyhet, kakaót, kókuszreszeléket. Én ezeket kicsit össze szoktam kavarni. Ha a tej felforrt, beleöntjük a kis tálkánk tartalmát. Még kicsit főzzük, forraljuk, lassan kevergetjük. És már kész is..:D Ez egy adag, de nagyon laktató ?

Trükkök, tippek, praktikák:


A zabkása nagyon sokféleképpen elkészíthető. Ez is egy nagyon fincsi verzió! ?

Kakaós-kókuszos zabkása

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Paleolit,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Szuperfrissítő málnaturmix
Szuperfrissítő málnaturmix

A kifacsart citromlében oldd fel az eritritet, majd keverd össze vele a kókusztejet, és kb. fél órára tedd hűtőbe. A mentalevélből tegyél félre néhányat a tálaláshoz, a többit vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Új csokis turmix – mindig frissen készítsd!
Új csokis turmix – mindig frissen készítsd!

Turmixgépben vagy botmixerrel keverd össze alaposan a hozzávalókat. Frissen fogyaszd; nyáron jégkockát is tehetsz hozzá.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Kolbászos-rozmaringos rablónyársak
Kolbászos-rozmaringos rablónyársak

Mosd meg, és vágd kb. 6×6 centiméteres nagy kockákra a húst. Forgasd bele a zsírban elkevert zúzott fokhagymából, fűszerpaprikából és majorannából álló pácba, és tedd félre kicsit....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Lasagne stílusú rakott kelkáposzta
Lasagne stílusú rakott kelkáposzta

Egy serpenyőben készítsd el a húsragut. Keverd össze a darált húst a fokhagymával. Forrósítsd fel a zsírt, és gyakori kavargatás mellett pirítsd morzsalékosra a húst, majd öntsd fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk