1dl 1,5%-os tej(45kcal)
2,5dl víz
35g zabpehely(125,65kcal)
10g cicás kakaó(20,1kcal)
15g kókuszreszelék(97,35kcal)
ízlés szerint fahéj
egy narancs reszelt héja
folyékony édesítő
A zabkását nagyon könnyű elkészíteni. A tejet és a vizet összeöntjük, belereszeljük a narancshéjat, majd folyékony édesítővel ízesítjük. Feltesszük forrni. Közben egy kis tálkába kimérjük a zabpelyhet, kakaót, kókuszreszeléket. Én ezeket kicsit össze szoktam kavarni. Ha a tej felforrt, beleöntjük a kis tálkánk tartalmát. Még kicsit főzzük, forraljuk, lassan kevergetjük. És már kész is..:D Ez egy adag, de nagyon laktató ?
A zabkása nagyon sokféleképpen elkészíthető. Ez is egy nagyon fincsi verzió! ?
A kifacsart citromlében oldd fel az eritritet, majd keverd össze vele a kókusztejet, és kb. fél órára tedd hűtőbe. A mentalevélből tegyél félre néhányat a tálaláshoz, a többit vág...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTurmixgépben vagy botmixerrel keverd össze alaposan a hozzávalókat. Frissen fogyaszd; nyáron jégkockát is tehetsz hozzá.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMosd meg, és vágd kb. 6×6 centiméteres nagy kockákra a húst. Forgasd bele a zsírban elkevert zúzott fokhagymából, fűszerpaprikából és majorannából álló pácba, és tedd félre kicsit....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben készítsd el a húsragut. Keverd össze a darált húst a fokhagymával. Forrósítsd fel a zsírt, és gyakori kavargatás mellett pirítsd morzsalékosra a húst, majd öntsd fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű