300 g fehér liszt
1/2 tk. sütőpor
1 tk. só
1 és 1/2 tk. cukor
1/2 tk. szódabikarbóna
15 g olvasztott vaj
2 ek. zsírszegény tej
4 ek. natúr joghurt
85 ml víz
2 szelet bacon szalonna, megpirítva, felkockázva
1 evőkanál fekete köménymag
20 g fokhagymás olvasztott vaj (1 gerezd fokhagyma elkeverve a vajban)
friss koriander
A liszthez keverd hozzá sütőport, a sót, a cukrot és a szódabikarbónát.
A liszt közepében hozz létre egy mélyedést, ide öntsd a vajat, a joghurtot, a tejet és a vizet.
Kézzel gyúrd össze a tésztát, ha szükséges, adj hozzá még vizet.
Egy kilisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát, szórd rá a bacont, majd gyúrd össze újra gombóccá. Vágd fel 4 egyenlő részre.
A tésztadarabokból formázz gombócokat, majd lapítsd ki őket.Szórj rájuk a fekete kömény magjából, amiket nyomkodj bele a tésztába.
Forró serpenyőben kezd el sütni a kenyereket.
Ha megsültek, kend meg őket a fokhagymás vajjal, majd szórd meg friss korianderrel is.
A tésztát bő, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, átöblítjük, és hagyjuk lecsepegni. A tarját egész apró kockára vágjuk. A tömlős sajtot a tojással egy tálban simára keverjük. Hozzá...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA túrót villával jól összetöröm, beleteszem, a sót, a vaníliáscukrot, a szódabikarbónát, a tojásokat, és a búzadarát, összekeverem, majd 2-3 órát pihentetem, majd sós lobogó vízben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA metéltet bő, sós vízben kifőzzük. A grízt – állandó kevergetés mellett – kevés olajon enyhén megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről és apránként hozzáöntjük a 2 dl forró, enyhén megsózot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a darát, a sót, a cukrot és a tojást jól elkeverjük. A tejjel pedig addig hígítjuk, míg önthető masszát nem kapunk. Állni hagyjuk min. 10 percig, de ha nagyon összeáll...
Elkészítési idő: 15perc+sütés Nehézség: Könnyű