Családireceptkönyv.hu

Húspác


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 ½ evőkanál fokhagyma granulátum

1 evőkanál morzsolt oregánó

1 teáskanál őrölt koriander

1 teáskanál durvára őrölt chili

1 teáskanál édes fűszerpaprika (én spanyolt használok)

¼ teáskanál kurkuma

5-6 evőkanál olíva vagy napraforgó olaj

1 lime vagy egy fél citrom leve


Ez a mennyiség körülbelül 1-1,5 kg húshoz elegendő.

Elkészítés:


A húsféléket elégséges fél órán át pácolni benne, a citrom miatt semmiképpen ne pácoljuk 40 percnél tovább a húsféléket. Ha elhagyjuk a citromot, akkor akár egy éjszakán át is pácolhatunk vele.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Kéksajtos saláta öntet/mártogató
Kéksajtos saláta öntet/mártogató

Mehet minden az aprítóba... intenzív ízű salátaöntet, vagy mártogatós

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Ezersziget öntet
Ezersziget öntet

1. A vöröshagymát és a fokhagymát lereszejük, az uborkát nagyon apróra vágjuk és egy tálba tesszük.Ezután az összes többi hozzávalóval alaposan elkeverjük. Ha darabosnak érezzük, e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos, olívaolajas salátaöntet
Citromos, olívaolajas salátaöntet

Az egészet tegyük egy aprítógépbe, turmixgépbe, és pár percig turmixoljuk.A végeredmény egy krémes állagú, telesen homogén szerkezetű öntet lesz. Hűtőben pár napig eltartható.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Cukkinis-paradicsomos tészta
Cukkinis-paradicsomos tészta

A tejföl t összekeverjük a lereszelt fokhagymával, a sóval és a tárkonnyal és bazsalikommal. A cukkinit és a paradicsomot felkockázzuk. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük a vaja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk