Családireceptkönyv.hu

Húspác


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 ½ evőkanál fokhagyma granulátum

1 evőkanál morzsolt oregánó

1 teáskanál őrölt koriander

1 teáskanál durvára őrölt chili

1 teáskanál édes fűszerpaprika (én spanyolt használok)

¼ teáskanál kurkuma

5-6 evőkanál olíva vagy napraforgó olaj

1 lime vagy egy fél citrom leve


Ez a mennyiség körülbelül 1-1,5 kg húshoz elegendő.

Elkészítés:


A húsféléket elégséges fél órán át pácolni benne, a citrom miatt semmiképpen ne pácoljuk 40 percnél tovább a húsféléket. Ha elhagyjuk a citromot, akkor akár egy éjszakán át is pácolhatunk vele.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bertalan
Sajtszósz
Sajtszósz

Egy lábasba tesszük a fentieket és habverővel addig kevergetjük,mig teljesen sima nem lesz. Már használhatjuk is.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Gombamártás húsokhoz, tésztákhoz
Gombamártás húsokhoz, tésztákhoz

A bacont megpirítjuk, közben apróra kockázzuk a hagymát, majd a zsírjára sült baconhöz adjuk, és együtt pirítjuk tovább. Ha a hagyma üveges és picit megbarnult már, rádobjuk a megt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Besamel mártás (alap)
Besamel mártás (alap)

A tejet elkezdjük forralni. Egy másik edénybe tesszük a vajat és elkezdjük hevíteni. Hozzáadjuk a lisztet, majd folyamatos kevergetés mellett lassú tűzön 2-3 percig pirítjuk. A kev...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kajmak - Szerb
Kajmak - Szerb

A hozzávalókat habosra keverjük. (Nem kell sózni, mert a feta sós.) Húsok töltelékeként használják, de pirítósra is kiváló.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk