1 ½ evőkanál fokhagyma granulátum
1 evőkanál morzsolt oregánó
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál durvára őrölt chili
1 teáskanál édes fűszerpaprika (én spanyolt használok)
¼ teáskanál kurkuma
5-6 evőkanál olíva vagy napraforgó olaj
1 lime vagy egy fél citrom leve
Ez a mennyiség körülbelül 1-1,5 kg húshoz elegendő.
A húsféléket elégséges fél órán át pácolni benne, a citrom miatt semmiképpen ne pácoljuk 40 percnél tovább a húsféléket. Ha elhagyjuk a citromot, akkor akár egy éjszakán át is pácolhatunk vele.
Mehet minden az aprítóba... intenzív ízű salátaöntet, vagy mártogatós
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vöröshagymát és a fokhagymát lereszejük, az uborkát nagyon apróra vágjuk és egy tálba tesszük.Ezután az összes többi hozzávalóval alaposan elkeverjük. Ha darabosnak érezzük, e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet tegyük egy aprítógépbe, turmixgépbe, és pár percig turmixoljuk.A végeredmény egy krémes állagú, telesen homogén szerkezetű öntet lesz. Hűtőben pár napig eltartható.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejföl t összekeverjük a lereszelt fokhagymával, a sóval és a tárkonnyal és bazsalikommal. A cukkinit és a paradicsomot felkockázzuk. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük a vaja...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű