menu

Családireceptkönyv.hu

Darált húsos gombás rákocska


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 1 csomag leveles tészta
- 1 kis doboz gomba
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 zsömle
- 1 hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
-petrezselyem zöldje
- 2 db tojássárgája
- só
- bors

Elkészítés:


A darált húshoz minden alapanyagot hozzáadunk és jól összedolgozzuk.
A leveles tésztát kiterítjük és fentről lefelé, késsel finoman megjelölve, 3 egyenlő részre osztjuk.
Mindkét oldalt ferdén, 2 cm-ként bevagdossuk.
Középre halmozzuk a tölteléket , rá a gombát . A két végét felhajtjuk, a széleket pedig jobbról és balról felváltva fonásszerűen felhajtjuk
A tészta tetejét megkenjük tojássárgával.
160 fokos, előmelegített sütőbe kb 50 perc alatt készre sütjük.

Darált húsos gombás rákocska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sörben sült csülök /tarja
Sörben sült csülök /tarja

A csülköt bőröstül vékony szeletekre vágjuk, és megsózzuk. A szeleteket megforgatjuk lisztben, majd felforrósított olajban mindkét felén átpirítjuk (fehéredésig).Tűzálló edénybe l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Borsos hús
Borsos hús

A karajszeleteket besózzuk és jól beborsozzuk. Serpenyőben egy-két evőkanál olajat melegítünk, majd a szeleteket hirtelen kisütjük. Miután kisütöttük a húst a serpenyőbe borítjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös-borsos tokány
Tejfölös-borsos tokány

Olajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd beletesszük az apró kockákra vágott húst. Lassú tűzön elkezdjük főzni addig, míg a hús kifehéredik. Ezután rászórjuk a borsokat , ételíze...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lusta háziasszony töltött húsa
Lusta háziasszony töltött húsa

A tarját ki kikloffoljuk majd gyorsan mind két oldalát átsütjük. Tepsibe rakjuk. Elkészítjük a tölteléknek valót. A tojást villával össze törjük, a a májjat elkaparjuk, a petrezs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk