- 1 csomag leveles tészta
- 1 kis doboz gomba
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 zsömle
- 1 hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
-petrezselyem zöldje
- 2 db tojássárgája
- só
- bors
A darált húshoz minden alapanyagot hozzáadunk és jól összedolgozzuk.
A leveles tésztát kiterítjük és fentről lefelé, késsel finoman megjelölve, 3 egyenlő részre osztjuk.
Mindkét oldalt ferdén, 2 cm-ként bevagdossuk.
Középre halmozzuk a tölteléket , rá a gombát . A két végét felhajtjuk, a széleket pedig jobbról és balról felváltva fonásszerűen felhajtjuk
A tészta tetejét megkenjük tojássárgával.
160 fokos, előmelegített sütőbe kb 50 perc alatt készre sütjük.
A pác hozzávalóit összekeverem és jól megfürdetem benne a húst. Ezt követően egy éjszakára hűtőbe teszem őket, hogy ismerkedjenek. Sütőzacskóba teszem csak a húst (a pácot nem önt...
Elkészítési idő: 120 perc + páco Nehézség: Könnyű1. Az apróra felkockázott húst vízben feltesszük főni sóval, borssal, majoránnával (elfőtte a levét nem pótoljuk). 2. Félig megpuhult beletesszük a legyalult káposztát, felöntjü...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA haymát megfuttatom kevés olajon, majd hozzáadom a nagyon kis kockára vágott húst. Lepirítom, majd megszórom paprikával, ízesítem a fűszerekkel, hozzáadok egy kanál paradicsomsűrí...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA káposztát ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A hagymát, fokhagymát finomra aprítjuk. A szalonnát 2 ek olajon megpirítjuk, aztán megfonnyasztjuk benne a hagymát, fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű