-1 közepes nagyságú főtt karfiol
-1,5 dl olaj
-1 tojássárgája
-1 kanál mustár
-1 fej hagyma
- só
- ételízesítő
- bors
A majonézhez a mustárt elkavarom a tojássárgájával, majd lassan hozzáadom az olajat folytonosan kavargatom.
Botmixerrel a karfiolt pépesre dolgozom majd hozzáadom az apróra vágott hagymát, majonézt és a fűszereket.
Kicsit hagyom állni fogyasztás előtt, de azonnal is fogyasztható
Pirítós kenyérrel is nagyon finom!
A tojásokat felszeleteljük, majd egy villa segítségével összetörjük. A lila hagymát finomra vágjuk. Az összetört tojásokat összekeverjük a margarinnal, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMost meg a zöldségeket, a karfiolt szedd rózsáira és aprítsd fel, vágd egyforma méretűre a paprikát és az uborkát, a kukoricát párold meg. Az egészet tedd egy tálba, add hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalók szobahőmérsékletűek legyenek! A margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a juhtúrót, a krémsajtokat, az összezúzott fokhagyma gerezdeket,végül a borsot és az összev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az apróra vágott csirkemellet fűszerezzük sóval, borssal, majd utána süssük pirosra egy kevés olíva olajon. 2. Hagyjuk kihűlni. 3. Közben főzzük meg a tojást keményre, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz