-1 l tej
- 20 dkg kerekszemü rizs
-12 dkg cukor
-1/2 rúd vanília
-1 citrom reszelt héja
-4 dl tejszín
-4 evőkanál porcukor
-35 g zselatin
-kb. fél kg eper
A rizst bő vízben 5 percig főzöm aztán leszűröm.
Egy nagyobb lábosban felteszem a tejet cukrot vaníliacukrot és a citrom héját főni beleteszem a rizsát is és lassú tűznél puhára főzöm,és hűlni teszem.
A zselatinra fél dl vizet öntök és félreteszem. A tejszínt habbá verem a cukorral és óvatosan a kihűlt rizshez keverem.
A zselatint kis lángon keverve feloldom ( nem forralom!), majd hozzáadok néhány kanál tejberizst, elvegyítem vele és a többi rizshez keverem.
A vízzel kiöblített formába öntöm,lefödve a hűtőben tartom egy éjszakát
. Másnap eltávolítom a karimát és egy tálra fordítom a rizskoszorút. Eperrel és citromfűlevelekkel díszítem
Lehet a közepében is epreket tenni.
Én kis piross zselatint is tettem bele ettől rózsaszin
A tojásfehérjét felverem, a többi hozzávalót összekeverem, majd megy bele a felvert fehérje. Torta formában 180 fokon 35 percig sütöm.
Elkészítési idő: 1 óraMelegítsük elő a sütőt 160 ° C (325 ° F). Grease és a vonal az alapja egy 20 cm-es (8 hüvelyk) tapadásmentes springform torta formába tapadásmentes sütőpapírral. Készítsünk másik s...
Elkészítési idő:A hozzávalókból piskótát sütünk. Ha kihűlt 3 részre vágjuk. Közben a hozzávalókból a vaj, a mascarpone és a rum kivételével sűrű krémet főzünk. Hagyjuk langyosra hűlni,ekkor...
Elkészítési idő: