-1 l tej
- 20 dkg kerekszemü rizs
-12 dkg cukor
-1/2 rúd vanília
-1 citrom reszelt héja
-4 dl tejszín
-4 evőkanál porcukor
-35 g zselatin
-kb. fél kg eper
A rizst bő vízben 5 percig főzöm aztán leszűröm.
Egy nagyobb lábosban felteszem a tejet cukrot vaníliacukrot és a citrom héját főni beleteszem a rizsát is és lassú tűznél puhára főzöm,és hűlni teszem.
A zselatinra fél dl vizet öntök és félreteszem. A tejszínt habbá verem a cukorral és óvatosan a kihűlt rizshez keverem.
A zselatint kis lángon keverve feloldom ( nem forralom!), majd hozzáadok néhány kanál tejberizst, elvegyítem vele és a többi rizshez keverem.
A vízzel kiöblített formába öntöm,lefödve a hűtőben tartom egy éjszakát
. Másnap eltávolítom a karimát és egy tálra fordítom a rizskoszorút. Eperrel és citromfűlevelekkel díszítem
Lehet a közepében is epreket tenni.
Én kis piross zselatint is tettem bele ettől rózsaszin
Először a krémet főztem meg. Egy tapadásmentes lábosba öntöttem a tejszínt, a vizet és belekapartam a vanília magjait. A krémport, tojássárgát kevés vizes tejszínnel csomómentesr...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes5 tojássárgáját kikeverünk 5 evőkanál cukorral. Majd hozzáadjuk a kakaót, a sütőporral elkevert lisztet és a tojások felvert habját. Összedolgozzuk. 24 cm-es tortasütőben 180 foko...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA piskótához az egész tojásokat a kristálycukorral és a csipet sóval nagyon habosra keverjük, beleöntjük az olajat, rumot (opcionális), majd fakanállal lazán belekeverjük a lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1 A piskótához összeolvasztjuk a vajat/ margarint és a csokoládét (ne legyen túl meleg). A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjü...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Nehéz