-1 fej saláta
-4 szelet szalonna
-5 gerezd fokhagyma
-200 ml tejszín
-4 tojás
-2 evőkanál liszt
-ecet
-só
A szalonnát apró kockákra vágom és kiolvasztom beleteszem az apróra vágott fokhagymát a salátát kissé megdinsztelem sózom és feltöltöm kb 2 l vízzel.
Közben a tojásokat a liszttel és pici sóval felverem , megsütöm,mikor már nem forró kockákra vágom.
Kikavarom a tejszínt egy tálban a forró levessel felengedem és a levesben borítom.
Tetejére tálaláskor lehet szalonnát,kolbászt pirítani....ki szereti lehet ecetet is csöppenteni bele .
Egy közepes fej hagymàt olajon megpirìtok; sàrgarépàt, zöldséget, krumplit, karalàbét összevàgok, majd a hagymàval kicsit àtforgatom. Felöntöm vìzzel. Megfűszerezem bors, sò, őrö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegtisztítjuk a gombákat. Kb. 10-15 egyforma fejet félreteszünk, a többit feldaraboljuk. A vöröshagymát felaprítjuk, és egy kis olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, és egy...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: NehézA zöldborsót megdinsztelem olajon, hozzáadom a felkarikázott zöldségeket. Kicsit pirítom őket, majd meghintem pici cukorral, liszttel és a pirospaprikával, majd felöntöm vízzel. Pu...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A vargányát 500 ml meleg vízben kb. 15 percet áztatjuk. Majd leszűrjük, az áztatóvizet felfogjuk. A vargányát kinyomkodjuk, majd apróra vágjuk. 2. A csiperkét és a hagymát apró...
Elkészítési idő: 28 perc Nehézség: Könnyű