menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött karalábé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 40 dkg darált sertéshús
- 8 db kissebb karalábé
- 1 hagyma
- 12 dkg rizs
- 2 tojás
- bors
- só
- 6 dl tej
- 3 ek liszt
- 4 dkg zsír
- 2 dl tejföl
-1 petrezselyemzöld

Elkészítés:


A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, egy fakanálnyi zsíron megdinszteljük.
A rizst hideg vízzel átöblítjük, leszűrjük.
A darált húst összekeverjük a rizzsel, a nyers tojásokkal, a dinsztelt hagymával, belekeverjük az őrölt borsot és a sót.
A karalábékat meghámozzuk, karalábévájóval kivájjuk úgy, hogy kb 2 mm vastagságú fala maradjon és a tetején kb 4-5 cm átmérőjű nyílás legyen.
A karalábéforgácsokat, ha túl nagyok, késsel tovább aprítjuk.
A karalábékat megtöltjük a darálthúsos keverékkel, ha marad a töltelékből,ez előre leforázott karalábélevelekben töltjük vagy gombócokat formálunk belölük.
Egy nagy lábasba helyezzük a megtöltött karalábékat,töltelékeket!!!! közé szórjuk az apró karalábét, felöntjük 6 dl tej és 6 dl víz keverékével, beleszórunk kicsi sót és feltesszük főni.
A csupasz gombócokat kicsit később, kb 15 perc múlva tesszük bele.
A petrezselymet felaprítjuk.
Amikor a karalábé és a töltelék is megpuhult (kb 50 perc alatt), kiszedjük egy másik edénybe és a szószt berántjuk.
Rántás : a lisztet a zsírral világos zsemleszínűre pirítjuk, felengedjük kb 3 dl hideg vízzel és berántjuk a szószt.
Beleszórjuk a felaprított zöldpetrezselymet, hozzákeverjük a tejfölt, összeforraljuk és belerakosgatjuk a töltelékeket
Szakács: Éva

forrás: evakonyhaja.bloglap.hu

Töltött karalábé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejfölös sertésszelet,gombával és....
Tejfölös sertésszelet,gombával és....

A hússzeleteket,és a kolbászt olajon kicsit lesütöm,majd fűszerezem.Felengedem vízzel és puhára főzöm. Hozzáöntöm a konzerv gombát, és újra fűszerezem A víz mennyiséget pótolom é...

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Darált - Milánói húsrolók
Darált - Milánói húsrolók

1. A darált húst ízesítsük ételízesítővel, reszelt fokhagymával, keverjük hozzá a tojást. 2. Formázzunk belőle 8 db kis roládot. 3. Tekerjük be baconbe, majd tegyük egy tűz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Pirított sertésmáj
Pirított sertésmáj

1. A sertésmájat alaposan megtisztogatom a hártyáktól, kb. 1 cm széles, 5 cm hosszú csíkokra vágom, majd addig áztatom, mindig cserélve rajta a vizet, amíg teljesen tiszta lesz. Eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rozmaringos karaj egyben sütve (Szilágyi Balázs)
Rozmaringos karaj egyben sütve (Szilágyi Balázs)

1. Melegítsd be a sütőt 180 fokra. Ha van légkeverésed, kapcsold be azt is. 2. A rozmaringos karaj előkészítéséhez pucold meg a répákat és vágd hosszában ketté a fokhagymafejeket....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk