Hozzávalók (2 adag)
Ha hatan vagytok, csak szorozd hárommal. Ennél simán megteheted. :)
110 g rizs (a kis duci a tökéletes ehhez)
150 ml víz
só - mókuscsipetnyi :-)
150 ml tej
1 tojás
30 g vaj
40 g cukor (ha nagyon édesszájúak vagytok, rakhatsz bele többet)
fél cs vaníliáscukor
fél citrom reszelt héja (de mi ezt nagyon szeretjük, úgyhogy felezheted is, ha te nem annyira)
fahéjszórás (ízlés szerint)
pici vaj + pár evőkanál zsemlemorzsa
→ a rizst mosd át többször, jó alaposan, hideg vízben, addig amíg átlátszó lesz a víz (én csináltam már rizottórizsből is, mert csak az volt épp itthon :), de ebben az esetben azt is megmostam!),
→ öntsd fel a vízzel,
→ főzd addig, amíg a vizet magába nem szívja a rizs (ha nincs megfelelő edényed, akkor nézz rá néha, nehogy hamarabb elfőljön a víz és odaégjen az alja),
→ öntsd hozzá a tejet és főzd még addig, amíg a tejet is megissza a rizs (itt is edényfüggő, hogy kell -e kavargatni vagy sem),
→ tedd félre a rizst, muszáj kicsit hűlnie - de nem kell hidegnek lennie sem (ennél a mennyiségnél pl. elég neki 10 perc)
→ közben válaszd szét a tojásokat (mármint a sárgájukat és fehérjüket :)),
→ verd fel a fehérjét kemény habbá,
→ add a sárgákhoz a vajat és a cukrokat, majd verd azt is habosra (nem kell fehéredésig, elég csak éppen hogy!),
→ a rizshez keverd hozzá a sárgás cuccot, majd óvatosan a fehérjét is,
→ (jah, közben vajazd és morzsázd ki a tudod mit ;)),
→ ééééés öntsd bele az egészet a tepsibe.
Ja, és azért nem árt megsütni sem. Én 150 fokon szoktam (a 6 fős adag - kb. 50 perc), majd grillen vagy 200 fokon felső sütéssel még 10 perc (csak hogy megpiruljon és még szép is legyen :)).
A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük. A többi hozzávalóval elkeverjük és sütőpapíros tepsibe öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűA KÖLEST háromszoros mennyiségű vízben megfőzzük pici sóval, miután megfőtt elkeverjük benne a vajat. Hagyjuk picit hűlni. A tojásokat addig szétválasztjuk. A sárgákat felverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat (keksz kivételével) felfőzzük. Mikor sűrű (rotyognia kell), akkor levesszük a tűzről és langyosra hűtjük. A masszával összeragasztjuk a kekszeket (1 csomag kekszből...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KönnyűA sárga laphoz a tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, pár csepp vizet és robotgéppel kemény habbá verjük. Fakanállal óvatosan beledolgozzuk a tojássárgájákat,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes