2 dl tej, 1 teáskanál cukor, 5 dkg élesztő. 75 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 csapott evőkanál só, 4 tojás sárgája, 1 evőkanál vaníliás cukor, fél dl étolaj, kevés langyos tej a dagasztáshoz. Öt nagyobb alma, 1 kávéskanál őrölt fahéj, a sütéshez olaj. A tetejére fahéjas porcukor.
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy nagyobb tálba beleöntjük a lisztet, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a cukrot, sót, a tojások sárgáját, és a vaníliás cukrot. Langyos tejjel összeállítjuk a tésztát. Közben kevés olajat is hozzádolgozunk. Fakanállal jó hólyagosra dagasztjuk.
Az almákat lereszeljük, levét kinyomjuk, és a tésztába keverjük. Őrölt fahéjjal ízesítjük.
Meleg helyre félretesszük kelni.
Bő olajat hevítünk, ebbe szaggatjuk olajos kanállal a fánkokat. Mindkét oldalukon szép aranyló barnára sütjük. Lecsepegtetjük, és fahéjas porcukorral megszórjuk.
. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikrób...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet a sóval feltesszük főni, és még mielőtt elkezdeni forrni, takarékra vesszük, majd hozzáöntjük a rizst. 15 percig főzzük ilyen lassú tűzön, miközben át-átkevergetjük. Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felkockázott hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a cukrot, a citrom lereszelt héját és a kikapart vanília magot. A tojás hozzáadásával a tésztát gombóccá gyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Tészta: A tésztához a tojásokat szétválasztom. Fehérjét habbá verem. A sárgáját a porcukorral habosra keverem, majd hozzáadom a szódabikarbónás kukoricalisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű