1 kg tarkabab, só, 2-3 babérlevél, 1 vöröshagyma, 1 egész csípős pirospaprika, 5 db lilahagyma, 1 evőkanál ecet, 3 teáskanál cukor.
A babot előző este beáztatjuk. Másnap egy nagyobb edénybe átrakjuk, és bőségesen felöntjük vízzel. Fűszerezzük sóval, dobunk bele néhány babérlevelet, és egy csípős paprikát. Fedőt teszünk rá, és feltesszük főzni.
Miközben puhul, elkészítjük hozzá a hagymás levet. A lilahagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. Egy kisebb tálban összekeverünk 2 teáskanál sót 1 evőkanál ecettel, 3 teáskanál cukorral, és 2 dl hideg vízzel. Ezzel leöntjük a hagymát, összekeverjük, és állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
A megpuhult babot leszűrjük, kivesszük belőle a hagymát, a babérlevelet, és a paprikát. Tálba szedjük, és összekeverjük a hagymás lével.
A salátát megmossuk, megsózzuk. A snidlinget felkarikázzuk, a sonkát felkockázzuk. Az összes hozzávalót jól kikeverjük és a salátára öntjük.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA padlizsánt megszurkálom, sütőben megsütöm. Meghámozom, lecsepegtetem. Összekeverem a reszelt hagymával, fokhagymával és az egyebekkel. Botmixerrel pépesítem.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat 13 percig főzzük, majd leöntjük róla a vizet, és hagyjuk teljesen kihűlni. Megtisztítjuk a héjától, és apró kockára vágjuk. Összekeverjük a majonézzel, a mustárral,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: keverjük össze az olajat, a cukrot és a hagymát. Adjuk hozzá a tárkonyecetet. Keverjük bele a majonéz. Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és káposztát. Jól keverjük össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű