1 kg tarkabab, só, 2-3 babérlevél, 1 vöröshagyma, 1 egész csípős pirospaprika, 5 db lilahagyma, 1 evőkanál ecet, 3 teáskanál cukor.
A babot előző este beáztatjuk. Másnap egy nagyobb edénybe átrakjuk, és bőségesen felöntjük vízzel. Fűszerezzük sóval, dobunk bele néhány babérlevelet, és egy csípős paprikát. Fedőt teszünk rá, és feltesszük főzni.
Miközben puhul, elkészítjük hozzá a hagymás levet. A lilahagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. Egy kisebb tálban összekeverünk 2 teáskanál sót 1 evőkanál ecettel, 3 teáskanál cukorral, és 2 dl hideg vízzel. Ezzel leöntjük a hagymát, összekeverjük, és állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
A megpuhult babot leszűrjük, kivesszük belőle a hagymát, a babérlevelet, és a paprikát. Tálba szedjük, és összekeverjük a hagymás lével.
A megtisztított és karikára szeletelt cukkinit sózd be, és hagyd állni 30 percig. A paprikát, miután kiszedted a magját, kockázd fel, és olajban süsd ropogósra. Szedd ki egy tálba,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát vékony szeletekre vágjuk. A sárgarépát durvára reszeljük. A hagymát durvára reszeljük. Az újhagymát vékony karikákra vágjuk. A káposztát elkavarjuk a sárgarépával és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Elkészítjük a majonézes alapot. 2.A lilahagymát felvagdossuk, picit lesózzuk. 3.A virslit felkarikázzuk, és egy kevés vajon vagy olajon megsütjük. 4.A konzervkukoricát vajon e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. Ha kicsit hűltek, megpucoljuk, és felkockázzuk. A káposztát, ha szükséges, kicsit kimossuk, majd összevágjuk, hogy kön...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű