menu

Családireceptkönyv.hu

EREDETI TIRAMISU


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 nagyon friss tojás,
3 cs. vaníliás cukor,
3 ek.k. cukor,
50 dkg mascarpone (natúr tejszínes krémsajt),
1-2 evőkanál martini vagy konyak,
kb.40 db babapiskóta,
a piskóta áztatásához:3 dl erős feketekávé,
7-8 evőkanál kristálycukor, egy kupica konyak.
a tetejére:2-3 ek. cukrozatlan kakaópor.

Elkészítés:


A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd a martinival vagy konyakkal ízesítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg a konyakkal összekeverjük. A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk, majd amikor megszívta magát, kissé lecsöpögtetve, egy rétegben tálcára rakosgatjuk. A fele krémet egyenletesen rárakosgatjuk. A többi krémet a tetejére meg az oldalára kenjük, végül kakaóport szitálunk rá.
Hűtőszekrényben kb. fél órát állni hagyjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Fontos, hogy a sajtkrém hideg legyen, csak így lesz kemény a krém.(Ha mégis lágyra sikerülne, akkor egy evőkanálnyi zselatint oldjunk fel egy deci vízben és keverjük a krémhez.)
Magában is tálalhatjuk, de adhatunk mellé vaníliasodót vagy gyümölcssalátát is.
A rumot rumaromával is helyettesíthetjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi csokipuding kókusszal
Házi csokipuding kókusszal

A kókusztejen, az étcsokin és a kókuszreszeléken kívül mindent egy lábosba dobok. A tejből először csak keveset öntök a száraz hozzávalókhoz, és csomómentesre keverem, majd jöhet h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kiss Anita
Vaníliakrémes meggyes-mákos rakott kifli
Vaníliakrémes meggyes-mákos rakott kifli

A vaníliarudat felvágjuk, kikaparjuk a magocskákat, beletesszük rúddal együtt a tejbe, és azt felforraljuk. Közben habosra keverjük a tojássárgákat 50 g cukorrral. A t...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Kuglóf - Túrós kuglóf
Kuglóf - Túrós kuglóf

1. A túrót passzírozzuk át szitán. 2. A lisztet keverjük össze a sütőporral. 3. A puha Rámát habosítsuk fel a cukorral. 4. Ez utóbbihoz az egész tojást keverjük hozzá....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Cseresznyés - Cseresznyés piskóta
Cseresznyés - Cseresznyés piskóta

1. A puha margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. 2. Hozzákavarjuk egyenként a tojássárgájákat, felváltva apránként a lisztet meg a tejet, a liszttel elke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk