Családireceptkönyv.hu

KÁPOSZTÁS POGÁCSA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 10 dkg zsír, 10 dkg margarin (vagy vaj), 2 teáskanál só,
teáskanálnyi cukor, 3 tojás, 4 dl tejföl, 4 dkg élesztő50 dkg káposzta,
só, 2 evőkanál sertészsír, 1 evőkanál kristálycukor, 1 teáskanál
őrölt feketebors.

Elkészítés:


A tejfölt meglangyosítjuk. Kiveszünk belőle egy decinyit, teszünk bele cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk, és megvárjuk, míg megkel.
Egy nagyobb tálba beletesszük a lisztet, sózzuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sertészsírt, a margarint, és a megkelt élesztőt. Elkezdjük összegyúrni, közben apránként adagoljuk bele a langyos tejfölt. Lágy tésztát készítünk. Amikor már jól eldolgoztuk, akkor lisztezett gyúródeszkán megcipózzuk, sodrófával megveregetjük a tetejét, és legalább 15 percet letakarva kelesztjük.
A káposztát lereszeljük, besózzuk, és 10 percig állni hagyjuk. A levével együtt, a zsírban feltesszük párolni. Fedő alatt puhítjuk, közben cukorral, és borssal fűszerezzük.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán elsodorjuk, a párolt, kihűtött káposzta felét rásimítjuk, majd összehajtogatjuk. Újabb negyed órát kelesztjük. Ismét elsodorjuk, megint megkenjük káposztával, és összehatjuk. Tízpercnyi pihentetés után kisodorjuk, és közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.A megmaradt tojások fehérjét csipetnyi sóval kicsit felverjük, és bekenjük vele a pogácsák tetejét.Sütőpapírra, vagy kikent tepsibe tesszük, majd rövid pihentetés után előmelegített sütőben megsütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
Csábító meggyes – Gyönyörű, nagyon finom sütemény!
Csábító meggyes – Gyönyörű, nagyon finom sütemény!

A margarint a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadagoljuk az egész tojásokat, a vaníliás cukrot, citromhéjat és a sütőporral elkevert lisztet. A masszát elfelezzük, felébe...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Zserbó-torta.
Zserbó-torta.

A tejet langyosítsuk meg egy pici cukorral, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és futtassuk fel. A lisztet keverjük össze a sütőporral, és egy csipet sóval, majd adjuk ho...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Lusta túrós rétes
Lusta túrós rétes

A száraz elemeket liszt,cukor,sütőpor összekeverni. Tepsibe bele felét, rámorzsolni a túrót, vaníliás cukor,mazsola, rá a lisztes anyag második fele, a vajat rádaraboljuk majd a...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk