50 dkg darált sertéshús, 2 egész tojás, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 2 dkg őrölt fűszerpaprika, 2 fej fokhagyma, 2 zsemle, 5 keményre főzött tojás. A tepsi és a fólia kikenéséhez étolaj. A tetejére 2 szelet füstölt szalonna. A díszítéshez kis csokor petrezselyem zöldje, salátalevelek.
A darált húsba beleütünk 2 tojást, rányomjuk a megtisztított fokhagyma gerezdeket. Fűszerezzük sóval, borssal, paprikával, és az előre beáztatott és kinyomott zsemléket is hozzámorzsoljuk. Jó alaposan összegyúrjuk.
Egy tepsi hosszúságú alufóliát kicsit olajjal átkenünk, hogy a hús ne tapadjon rá. Másfél ujjnyi vastagon elterítjük rajta a húst. Hosszában rápakoljuk a megfőtt, és megtisztított tojásokat. Fólia segítségével felgöngyöljük a fasírtot. A füstölt szalonna szeleteket kakastaréjra bevágjuk, és a húsrúd tetejére tesszük, nehogy sütés közben berepedjen a teteje.
A tepsit kiolajozzuk, és a fóliával együtt beleemeljük a fasírtot. A fóliát apránként kihúzzuk alóla. Előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Kicsit hagyjuk hűlni, utána ferdén vágva szeleteljük, így nagyobb, tetszetősebb az étel. Salátalevelekre tálaljuk, a húsokba díszítésként kis petrezselyemzöld ágakat nyomunk.
A paprikát daraboljuk kisebb kockákra, a paradicsomot hámozzuk meg és a magját is távolítsuk el, majd kockázzuk fel. A vöröshagymát finomra vágjuk. A fokhagymát nagyon apróra vágj...
Elkészítési idő:Először elkészítjük a gombócokat: a darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal. Jól összekeverjük és kiseb...
Elkészítési idő:A húst kiklopfoljuk, sóval, borssal be fűszerezzük. Mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük, majd félretesszük. A visszamaradó olajban megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, pirospap...
Elkészítési idő: 90 percA húsos csontot langyos vízben jól megmossuk. Feltesszük 2.5 liter hideg vízben főni. Egyenletes lassú tűzön, gyöngyözve főzzük, a keletkező habot szűrőkanállal leszedjük. Kb. 3...
Elkészítési idő: 1 óra