menu

Családireceptkönyv.hu

Bazsalikomos-paradicsomos spagetti csirkemellel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 g csirkemellfilé
2 gerezd fokhagyma
8 db koktélparadicsom
2 ek sűrített paradicsom
100 ml alaplé
1 tk vaj
85 g spagetti tészta
bazsalikom

bors
olívaolaj

Elkészítés:


A csirkemellet bevagdossuk, sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben, kevés olajon kb. 4-5 percig pirítjuk mindkét oldalát, majd félrerakjuk.
Fokhagymát apróra vágjuk, a koktélparadicsomokat pedig félbe. Egy serpenyőben kevés olívaolajat melegítünk és kb. 10 percig pirítjuk benne a paradicsomokat és a fokhagymát.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, az alaplevet, vajat, sózzuk, borsozzuk és belerakjuk a csirkemellet. Fedő alatt kb. 10 perc, összefőzzük a szószt, közben a hús is megsül benne. Ha kicsit sűrű marad a szósz még fedő nélkül, kevergetve pár perc alatt sűríthetünk rajta.
A tésztát közben kifőzzük és a szószhoz keverjük. Hozzáadjuk a bazsalikomot.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gomba pörkölt
Gomba pörkölt

Egy lábasba öntünk olajat az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük. Piros paprikát teszünk rá,leszűrjük a gombát rá öntjük ezt is és megdinszteljük.Mikor lesült a gomba egy ki...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Stíriai metélt
Stíriai metélt

A mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A túrót áttörjük. Fél dl tejfölben elkeverünk 1 tojást és 1 csipet sót. Felteszünk forrni 4 l vizet. A lisztet elmorzsoljuk...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Kelkáposztás palacsinta
Kelkáposztás palacsinta

A kelleveleket sós, borsos, fokhagymás vízben puhára főzzük, finoman összetörjük, majd 25 d lisztből, 1 tojásból, sóból készült sűrű palacsintatésztába forgatjuk, ízesítjük sóval,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Kenyérlángos
Kenyérlángos

Az élesztőt a cukorral elkevert 1 dl vízben, vagy tejben felfuttatjuk. A liszttel elkeverjük a sót, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és az olajat. Elkezdjük dagasztani és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk