menu

Családireceptkönyv.hu

Chicken nuggets


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg csirkecomb (filé, bőr nélkül)
1 ek fokhagymapor
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
150 g zsemlemorzsa
15 dkg finomliszt
3 db tojás

Elkészítés:


A filézett, bőr nélküli csirkecombokat felkockázzuk, és aprítóba tesszük.
Hozzáadjuk a fűszereket, és jó alaposan összeturmixoljuk. Akkor jó, ha teljesen homogén az állaga.
Vizes kézzel nuggets formákat formázunk a masszából, és félretesszük. érdemes 3-4 nuggetsenként bevizezni a kezünket, hogy ne ragadjon hozzá a massza!
A lisztet, panírt, felvert, enyhén sózott tojást külön tálakba tesszük, és bepanírozzuk a nuggetseket (Először liszt, aztán tojás, végül zsemlemorzsa).
Az olajat felforrósítjuk, és közepes lángon, több adagban kisütjük a nuggetseket - ha szükséges, akkor félidőben fordítsunk rajtuk!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemell - Sajttal töltött pulykamell
Csirkemell - Sajttal töltött pulykamell

1. A pulykamellet kisebb szeletekre vágjuk, nem túl vékonyra kiveregetjük, fűszerezzük, és kemény sajtot reszelünk rá. 2. Közbe-közbe piros paprikából vékony csíkokat rakunk rá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Almás-mézes-rozmaringos csirke
Almás-mézes-rozmaringos csirke

A húst kicsontozzuk, bőrét leszedjük, és 1 cm vastag szeletekre vágjuk (én lefektetve, ferdén szeltem, így 12 db közel egyforma nagyságú szeletet kaptam) és besózzuk. Egy tán...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Fokhagymás burgonya sült csirkével
Fokhagymás burgonya sült csirkével

A megtisztított burgonyát nagyobb darabokra vágjuk és kiolajozott tepsibe, vagy hőálló edénybe tesszük. A paradicsomot felszeleteljük és hozzákeverjük, a zúzott fokhagymával együt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klaudia
Ropogós, omlós, sült kacsacomb
Ropogós, omlós, sült kacsacomb

A szépen megtisztított, sütésre előkészített kacsacomboknak a bőrét egy éles késsel bekockázzuk, és jól besózzuk. A sütőt felforrósítjuk 220 °C -ra. Egy tepsibe fektetjük a combo...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk