70 dkg csirkecomb (filé, bőr nélkül)
1 ek fokhagymapor
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
150 g zsemlemorzsa
15 dkg finomliszt
3 db tojás
A filézett, bőr nélküli csirkecombokat felkockázzuk, és aprítóba tesszük.
Hozzáadjuk a fűszereket, és jó alaposan összeturmixoljuk. Akkor jó, ha teljesen homogén az állaga.
Vizes kézzel nuggets formákat formázunk a masszából, és félretesszük. érdemes 3-4 nuggetsenként bevizezni a kezünket, hogy ne ragadjon hozzá a massza!
A lisztet, panírt, felvert, enyhén sózott tojást külön tálakba tesszük, és bepanírozzuk a nuggetseket (Először liszt, aztán tojás, végül zsemlemorzsa).
Az olajat felforrósítjuk, és közepes lángon, több adagban kisütjük a nuggetseket - ha szükséges, akkor félidőben fordítsunk rajtuk!
A csirkemelleket középen éles késsel szétnyitjuk, de nem vágjuk át. Kiklopfoljuk, sózzuk, szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk. A hagymát apróra, a sonkát kis kockákra vágjuk....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA csirkecombokat megmossuk (én lehúztam a bőrét) és besózzuk. Füstölt szalonnát apróra vágjuk, és az olajon kisütjük, majd ebben a zsiradékban kisütjük a húsdarabokat. Burgon...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűHúsokat beirdalni, besózni, kevés forró olajon minden oldalukat megpörkölni. Frissen őrölt fekete, vagy színes borssal meghinteni. Szalonnát bőrkéig bevagdalni. A fél órát vízben...
Elkészítési idő: 2 - 2,5 óra Nehézség: KözepesA kacsát alaposan megmossuk, megtisztítjuk, kívül belül bedörzsöljük sóval a belsejét borssal is. Én egy 3 kilós kacsát kaptam. Majd félretesszük, míg elkészítjük a tölteléket. A z...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű