Tészta:
9 tojás
9 ek cukor
9 ek dió
4 csapott kanál zsemlemorzsa
1 cs sütőpor
Krém:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
kakaópor
10 dkg darált dió
1/2 dl rum
Tészta:
A tojássárgáját, a cukorral, a dióval, zsemlemorzsával és sütőporral összekeverjük. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá és hozzáadjuk a kikevert masszához.
Krém:
A margarint a porcukorral kikeverjük, majd ízlés szerint kakaóport adunk hozzá, végül a darált diót és rumot.
A tésztát megkenjük a krémmel majd felgöngyölítjük, a tetejét dióval megszórjuk.
A lisztet nagy tálba szitáljuk. Összemorzsoljuk a hideg vajjal, és gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a cukrot, valamint a citromhéjat. (Nem szabad sokáig gyúrni, mert akkor a sütemén...
Elkészítési idő:A hozzávalókat tegyük egy tálba, majd alaposan kavarjuk össze. Formázzunk kisebb gombócokat kézzel, de akár kanállal is kiszaggathatjuk. Egy serpenyőben felhevített olajban addig s...
Elkészítési idő: 10 percA sütőporos lisztet a margarinnal elmorzsoljuk - én késes aprítóba szoktam összekeverni és nincs vele gondom -, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Ha nem akar összeállni te...
Elkészítési idő: