Tészta:
9 tojás
9 ek cukor
9 ek dió
4 csapott kanál zsemlemorzsa
1 cs sütőpor
Krém:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
kakaópor
10 dkg darált dió
1/2 dl rum
Tészta:
A tojássárgáját, a cukorral, a dióval, zsemlemorzsával és sütőporral összekeverjük. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá és hozzáadjuk a kikevert masszához.
Krém:
A margarint a porcukorral kikeverjük, majd ízlés szerint kakaóport adunk hozzá, végül a darált diót és rumot.
A tésztát megkenjük a krémmel majd felgöngyölítjük, a tetejét dióval megszórjuk.
Lisztet és a margarint összemorzsoljuk, utána az élesztős tejet, szódabikarbóna, porcukor, vaníliáscukor, tejföl, tojássárga: Összedolgozzuk, 3 részre osztjuk, kinyújtjuk, töltjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát vékonyan meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. A lisztet a sütőporral, fahéjjal, sóval összekeverjük, hozzáadjuk a nem kinyomkodott almát és a tojást, majd keverő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összedolgozzuk. Lisztezett felületen egy közepes méretű (33*20 cm) tepsi méretére nyújtjuk. A tepsit kikenjük margarinnal, kilisztezzük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 200 fokra. Meghámozzuk, majd lereszeljük az almát. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az ízlés szerinti fahéjat. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű