KAPOSVÁRI SZELET
Hv.: 40 dkg liszt, 3 tojás, 15 dkg zsír, 15 dkg porcukor, 15 dkg darált dió, 1 sütőpor, 1 vaníliás cukor, 6 ek. baracklekvár, csipet só, 1-2 ek. tejföl
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy 22x36 cm-es tepsit előkészítünk.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, 10 dkg cukorral, vaníliás cukorral, elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a sót, majd összegyúrjuk a tojások sárgájával és szükség szerint 1-2 ek. tejföllel. A tészta 1/3-át folpackba csomagoljuk és betesszük a mélyhűtőbe. A többi tésztát akkora sütőpapíron, amekkora tepsiben sütjük, kinyújtjuk és a papírral együtt a tepsibe emeljük.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk a maradék 5 dkg cukorral, belekeverjük a darált diót és a lekvárt. Rákenjük a kinyújtott tésztára. A hűtőből kivesszük a tészta másik felét, ami addigra megdermed, de nem fagy meg. Nagy lyuku reszelőn ráreszeljük a diós habra és kb. 35 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, tetszőlegesen felszeleteljük. A tetejét megszórhatjuk vaníliás porcukorral.
Azzal kezdjük, hogy összetörjük a kekszet egy nagyobb tálban. A keksz darabokat minél változatosabbra törjük, annál szebb (már amennyire ez a sütemény szép lehet:) ) lesz majd a ké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a kakaóport és a cukrot. Belereszeljük a citrom héját, ezután a vajat és a tojásokat is a száraz hozzávalókhoz adjuk. Mikor össze...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA szélesmetéltet a szokásos módon megfőzzük. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk, a fehérjét felverjük. A sárgájához adunk kb. 2 evőkanál cukrot és a tördelt túrót. Ak...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűTészta: keverje össze a vajat, a lisztet, a tojást és a keményítőt. Ezután hozzáadjuk a cukrot és a vanillint. Amikor a tészta homogén, pihentesse a hűtőben 20 percig. Töltés: fő...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes