menu

Családireceptkönyv.hu

Vaníliás karika házilag.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt,15 dkg. cukor,
2 csomag vaníliás cukor,+egy kis aroma,2 tojássárgája,1 db. citrom reszelt héja,25 dkg. margarin,csipet só,1/2 mk szódabikarbóna,
Tetejére:15 dkg. olvasztott csokoládé

Elkészítés:


A száraz hozzávalókat (cukrot, sót, vaníliás cukrot, citromhéjat és szódabikarbónát) összekeverjük a lisztben, majd hozzámorzsoljuk a margarint, belekeverjük a tojássárgákat, ezután jól összegyúrjuk. 1-órára betesszük a hűtőbe.
Lisztezett deszkára tesszük, még egyszer átgyúrjuk, majd 6-7 mm vastagságúra nyújtjuk Szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 10 perc alatt világos színűre sütjük.
Az étcsokoládét megolvasztjuk és mikor a karikák kihűltek, belemártjuk az aljukat, majd csokival felfelé egy tálcára sorakoztatjuk és megvárjuk, míg megszilárdul rajta a máz.
Jó étvágyat kívánok!

 Vaníliás karika házilag.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bögrés  Raffaello
Bögrés Raffaello

a tojásokat egészben felverjük, simára keverjük az 1 bögre porcukorral, majd az olvasztott vajjal is. Adjuk hozzá a tejet, és a sütőporral elkevert réteslisztet. Egy 32 * 24 cm...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Citromos fehér süti
Citromos fehér süti

Tészta: 40 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 5 dkg puha margarin, 2 tojás, 2 evőkanál méz, 2 kávéskanál szódabikarbóna, esetleg tej ha nem állna össze. Ezt 3 részre osztjuk, kinyújtjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Nikcsi83
Nyújtható fondant
Nyújtható fondant

Első lépésben a porcukort egy sűrű szitán (pl teaszűrő) átszitáljuk, ez lényeges momentum, fontos, hogy minél finomabb porcukort kapjunk. Egy részét a porcukornak félre pakoljuk, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kefires palacsinta
Kefires palacsinta

Elektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzáadagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítottam. Egy mélyebb edénybe szitáltam a liszte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk