40 dkg liszt,15 dkg. cukor,
2 csomag vaníliás cukor,+egy kis aroma,2 tojássárgája,1 db. citrom reszelt héja,25 dkg. margarin,csipet só,1/2 mk szódabikarbóna,
Tetejére:15 dkg. olvasztott csokoládé
A száraz hozzávalókat (cukrot, sót, vaníliás cukrot, citromhéjat és szódabikarbónát) összekeverjük a lisztben, majd hozzámorzsoljuk a margarint, belekeverjük a tojássárgákat, ezután jól összegyúrjuk. 1-órára betesszük a hűtőbe.
Lisztezett deszkára tesszük, még egyszer átgyúrjuk, majd 6-7 mm vastagságúra nyújtjuk Szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 10 perc alatt világos színűre sütjük.
Az étcsokoládét megolvasztjuk és mikor a karikák kihűltek, belemártjuk az aljukat, majd csokival felfelé egy tálcára sorakoztatjuk és megvárjuk, míg megszilárdul rajta a máz.
Jó étvágyat kívánok!
Keményre verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval. Kb. A felénél amikor már majdnem jó a hab, hozzáadjuk a porcukor felét, és tovább verjük kb. 3-4 percig még, amíg a porcukor t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felengedett tésztát lisztezett munkalapon 2 mm vastag, 14x36 cm-es csíkra nyújtjuk, hosszában félbevágjuk (7x36 cm), villával megszurkáljuk, és a bécsi krémesnél leírt módon 12-1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, közepes méretű lisztezett, zsírozott tepsibe öntjük. A tetejére valókat kikeverjük, evőkanállal rácsurgatjuk és elsimítjuk a tetején. Forró sütő...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozzuk. A tésztát cipóvá formáljuk, és letakarva 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ezután lisztezett deszkán még átgyúrjuk, és kb. 3 mm vastagra nyújtjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű