40 dkg liszt,15 dkg. cukor,
2 csomag vaníliás cukor,+egy kis aroma,2 tojássárgája,1 db. citrom reszelt héja,25 dkg. margarin,csipet só,1/2 mk szódabikarbóna,
Tetejére:15 dkg. olvasztott csokoládé
A száraz hozzávalókat (cukrot, sót, vaníliás cukrot, citromhéjat és szódabikarbónát) összekeverjük a lisztben, majd hozzámorzsoljuk a margarint, belekeverjük a tojássárgákat, ezután jól összegyúrjuk. 1-órára betesszük a hűtőbe.
Lisztezett deszkára tesszük, még egyszer átgyúrjuk, majd 6-7 mm vastagságúra nyújtjuk Szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 10 perc alatt világos színűre sütjük.
Az étcsokoládét megolvasztjuk és mikor a karikák kihűltek, belemártjuk az aljukat, majd csokival felfelé egy tálcára sorakoztatjuk és megvárjuk, míg megszilárdul rajta a máz.
Jó étvágyat kívánok!
1. Két egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 20 dkg porcukorral és 2-3 evőkanál hideg tejjel. 2. Hozzákeverünk 3 evőkanál kakaóport, felöntjük egy darabka vaníliával fel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a kakaóval, félrerakjuk. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét 2 evőkanál kristálycukorral és egy csipet sóval kemény habbá ver...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nádcukrot elkevertem a mézzel, majd a meleg vízzel, amíg édes szirupot kaptam. A dióból az extra szűz olívaolajjal és a sóval aprítógép segítségével “dióvajat” készítettem....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűIntr-un vas se adaugă zahărul pentru caramelizat. Se asează vasul pe ragaz pe foc mic si se amestecă continuu pană se topeste tot zaharul si capătă o culoare usor arămie. Se misc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű