Tészta:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
6 dkg zsír
1 tojás
4 ek tej
2 ek méz
1 mk szódabikarbóna
Krém:
4 dl hideg tej
4 ek búzadara
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
1 cs vaníliás cukor
baracklekvár
Tészta:
A tejben felolvasztjuk a mézet. Összemorzsolni, majd hozzáönteni a tejes mézet és összegyúrni.
4 részre osztjuk és 15 percig pihentetjük.
Krém:
A tejet a búzadarával felfőzzük. A porcukrot, a margarint és a vaníliás cukrot összekeverjük és vegyítjük a két krémet.
A lapokat vékonyan baracklekvárral megkenjük, majd a krémmel.
Tetejét porcukorral megszórjuk és másnap szeleteljük.
(Lapokhoz, gyúrt tésztához mindig porcukor kell!)
A vajat, a tojások sárgáját és a cukrot tálba tesszük és robotgéppel habosra kavarjuk. Szánjunk rá legalább 5 percet, hogy alaposan összedolgozzuk az alapanyagokat. A tojásfehérjéb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd a tésztát 10 percre a fagyasztóba tesszük. A vajjal az elején legyünk türelmesek, szépen morzsolgassuk, hamar megolvad a kezünk nyomán, és reme...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrom, golyókat formálok belőle és kókuszreszelékben megforgatom.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz alap hozzávalóit összekeverjük, majd süssük kb 180 fokon kb 60 percet! Sülés után a lapokat félbe vágjuk, megkenjük DW csoki, karamell, sárgabarack öntettel, majd rákenjük a va...
Elkészítési idő: kb 60 perc Nehézség: Könnyű