Tészta:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
6 dkg zsír
1 tojás
4 ek tej
2 ek méz
1 mk szódabikarbóna
Krém:
4 dl hideg tej
4 ek búzadara
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
1 cs vaníliás cukor
baracklekvár
Tészta:
A tejben felolvasztjuk a mézet. Összemorzsolni, majd hozzáönteni a tejes mézet és összegyúrni.
4 részre osztjuk és 15 percig pihentetjük.
Krém:
A tejet a búzadarával felfőzzük. A porcukrot, a margarint és a vaníliás cukrot összekeverjük és vegyítjük a két krémet.
A lapokat vékonyan baracklekvárral megkenjük, majd a krémmel.
Tetejét porcukorral megszórjuk és másnap szeleteljük.
(Lapokhoz, gyúrt tésztához mindig porcukor kell!)
Tészta: 30 dkg darált dió, 30 dkg porcukor, 1 evőkanál kanál kakaó, 1 tojás. Töltelék: 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 2 tojás, fél dl rum. Elkészítés: A tészta hozzávalóit össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a cappuccino port, a rumaromát, a megolvasztott margarint és a tejet. Alaposan összedolgozzuk. Egy kisebb tepsit vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat felhasználás előtt 20 perccel vegyük ki a hűtőből és vágjuk fél centis kockákra, majd tegyük félre – nagy melegben kevesebb idő is elég, ne hagyjuk túlságosan megpuhulni. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit gépben összegyúrjuk, majd liszt nélküli deszkán henger alakúra formáljuk, majd alálisztezünk, kezünkkel lelapítjuk, majd 4 mm nagyságúra nyújtjuk. A tésztát sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes