Családireceptkönyv.hu

Sárgaborsóleves vargányával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40dkg sárgaborsó
2dkg szárított vargánya
Fehérbors, szerecsendió, köménymag
Só,késhegynyi édesítő

Elkészítés:


Sárgaborsót megfőzzük, vargányát lemossuk, apróra vágjuk és a levesbe tesszük. Hozzáadjuk a fűszereket,sót,édesítőt.tovább főzzük míg a borsó szét nem omlik.

Trükkök, tippek, praktikák:


Akár krémleves is lehet belőle egy kis turmixolással.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paradicsomleves mozzarella golyókkal
Paradicsomleves mozzarella golyókkal

1. A paradicsomokat 2 percre forrásban lévő vízbe dobjuk és meghámozzuk, majd összeturmixoljuk. 2. Egy fazékban az olívaolajat felforrósítjuk, beletesszük az apróra vágott vörösha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gulyás leves
Gulyás leves

A húst megmossuk, 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és felaprózzuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot leöblítjük, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarik...

Elkészítési idő: 40perc
Nehézség: Könnyű
share
Hagymaleves
Hagymaleves

Vajon megpároltam 3 fej szelt hagymát, öt gerezd nyúzott fokhagymát. Felöntöttem vízzel, vegeta, bors, leveskocka. Amikor teljesen szét főtt, turmixoltam, egy főzőtejszínt kevertem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gomba - Bakonyi betyárleves - OK
Gomba - Bakonyi betyárleves - OK

1. Fogd a csülköt és egy lábasnyi vizet, majd egyesítsd őket a tűzhelyen, és főzd, amíg meg nem puhul a hús. 2. Ha már megpuhult, vedd ki a vízből, kockázd fel, és tedd félre....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk