40dkg sárgaborsó
2dkg szárított vargánya
Fehérbors, szerecsendió, köménymag
Só,késhegynyi édesítő
Sárgaborsót megfőzzük, vargányát lemossuk, apróra vágjuk és a levesbe tesszük. Hozzáadjuk a fűszereket,sót,édesítőt.tovább főzzük míg a borsó szét nem omlik.
Akár krémleves is lehet belőle egy kis turmixolással.
• Elkészítése: • Olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd az ugyancsak apróra vágott fokhagymát. Ezután beletesszük a vékony csíkokra vágott húst, borssal meghintjük, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bontott tyúkot felteszem annyi vízzel főni, amennyi ellepi. Fűszerezem ételízesítővel, szerecsendióval, egy fél kávéskanál kurkumával, beleteszem az egész borsot. Kb. 1,5-2 órát...
Elkészítési idő: kb. 4 óra Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, nem túl nagy kockákra vágjuk. A kétféle répát és a zellert megtisztítjuk, mossuk, kockákra vágjuk. A hagymát meghántjuk, apró kockákra vágjuk. A húst kb....
Elkészítési idő: 85 perc Nehézség: KönnyűMegdinszteljük az apróra vágott hagymát. Rátesszük a lisztet, a köményt,és a paprikát. Gyorsan felöntjük vízzel, belerakjuk a leveskockákat, majd kockákra metélt krumplit. Megsózzu...
Elkészítési idő: 20-25 perc Nehézség: Könnyű