40dkg sárgaborsó
2dkg szárított vargánya
Fehérbors, szerecsendió, köménymag
Só,késhegynyi édesítő
Sárgaborsót megfőzzük, vargányát lemossuk, apróra vágjuk és a levesbe tesszük. Hozzáadjuk a fűszereket,sót,édesítőt.tovább főzzük míg a borsó szét nem omlik.
Akár krémleves is lehet belőle egy kis turmixolással.
Fél csésze hajdinát megmosunk és szárazon a lábasban néha megkeverve megpirítjuk (ha már illatos, akkor jó). Ezután 1 ekanál olajat (hidegen préselt - pl. olivaolaj) vagy...
Elkészítési idő: 1 óraElkészítése: Az előző este beáztatott paszulyt a füstölt hússal puhára főzzük.Közben a madársalátát vagy fejes salátát felvagdaljuk, megsózzuk, többször kicsavarjuk, és a vagdalt z...
Elkészítési idő: 1,5 óraHagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd rátesszük a húst, megszórjuk egy fél teáskanál pirospaprikával és megpároljuk. Ezt követően hozzáadjuk a zöldségeket (sárgarépa, fehérr...
Elkészítési idő: