Tésztához:
30 dkg liszt
1 csapott teáskanál sütőpor
1 csapott teáskanál só
50 ml étolaj
120 ml víz
Töltelék:
2 ek tejföl
10 dkg reszelt sajt
2 ek sonka apróra vágva
1 ek szalonna
1 paprika
1 ek póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cs só
A tésztához valókat összekeverjük , majd henger alakúra sodorjuk , majd elosztjuk 8 egyenlő részre . A részeket 0.5 centis téglalap alakúra nyújtjuk majd megtöltjük a töltelékkel . a tetejét összenyomkodjuk meg a széleit úgy hogy kis csónakokat formázunk belőle . Majd serpenyőben olaj nélkül megsütjük mindkét felét kb 2 perc .
Egy kis lábosban langyosítsuk meg a tejet. Keverjük össze a lisztet, a vizet, a vajat, a mézet, az élesztőt, a sütőport és a sót a konyhai robotgép táljában. A dagasztókarral magas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűz apróra vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegere pirítjuk, hozzáadjuk a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt sárgarépát, a kockára vágott szárzellert, és megpároljuk őket. Ha a z...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 dl víz…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő kéts...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű