Tésztához:
30 dkg liszt
1 csapott teáskanál sütőpor
1 csapott teáskanál só
50 ml étolaj
120 ml víz
Töltelék:
2 ek tejföl
10 dkg reszelt sajt
2 ek sonka apróra vágva
1 ek szalonna
1 paprika
1 ek póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cs só
A tésztához valókat összekeverjük , majd henger alakúra sodorjuk , majd elosztjuk 8 egyenlő részre . A részeket 0.5 centis téglalap alakúra nyújtjuk majd megtöltjük a töltelékkel . a tetejét összenyomkodjuk meg a széleit úgy hogy kis csónakokat formázunk belőle . Majd serpenyőben olaj nélkül megsütjük mindkét felét kb 2 perc .
A tésztát enyhén sós, lobogó forró vízben kifőzöm a csomagoláson található utasítás szerint. Egy serpenyőbe beleteszem a vajat, a krémsajtot, a tejszínt és takarék lángon elkezdem...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűEgyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral, sóval és a vízzel elkeverjük, és hagyjuk, hogy egy kicsit meginduljon. Hozzáadjuk a lisztet is, és a tésztát alaposan kidolgozzuk. A végén egy kevés olajat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat/margarint habosra keverjük az egyenként hozzáadott tojásokkal, a sóval és a reszelt citromhéjjal, beledolgozzuk a túrót, majd több részletben hozzászitáljuk a lisztet, é...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Közepes