2 púpos bögre liszt vagy 30 dkg liszt
2 tojás
1 cs sütőpor
2 kis pohár joghurt ( vagy 2 tejföl , vagy 1 tejföl + 1 joghurt )
2-3 ek cukor ( vagy 2 vaníliás cukor is lehet )
pici só
1 cs vaníliás cukor
Összekeverjük a hozzávalókat és forró olajban nagyobb lábasban , kiskanállal ( teás kanál ) szaggatunk a tésztából és magától megfordul az olajban . Aranybarnára sütjük és lekvárral tálaljuk . Semmi olajat nem szív magába .
A krémhez a sós mogyoróvajat keverjük össze a mascarponéval és ízesítsük porcukorral. A tejszínhabot verjük fel és dolgozzuk össze a krémmel. A csokiöntethez melegítsük fel a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz átszitált lisztbe morzsoljuk a margarint. Belegyúrjuk a tojások sárgáit, a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a citrom héját. Hűtőbe tesszük pihenni. Pihenés után 3-4 mm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta Trükk A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy 25 × 35 cm-es tepsi hátán két vékonyabb meg egy vastagabb lapot sütünk belőle. Töltelék A vastagabb tésztalapot elmorzsol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet és a 20 dkg margarint elmorzsoljuk, majd beledolgozunk 20 dkg cukrot és 4 tojássárgáját. 3 felé osztjuk, majd tepsi nagyságúra nyújtjuk. 4 tojásfehérjéből kemény habot v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű