30 dkg liszt
4 ek olaj
1 tk só
langyos víz
só
fél cs sütőpor
bors
Annyi vizet adunk hozzá amennyitől szépen összeáll . 8 részre osztjuk kör alakúra nyújtjuk , száraz forró serpenyőben 1 percig sütjük mindkét felét.
Az alapanyagokat jól összegyúrjuk. Ha kézzel csináljuk, férfi munka lesz. Ez az átlagosnál keményebb tészta. Ha jól összeállt, akkor kb 1 órát hagyjuk pihenni. Lehet hagyományosa...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűEgyenletes tésztává összedolgozom a lisztet, tojássárgáját, tejet és vaníliás cukrot (ebbe a részbe adagolható 1-2-3 evőkanál rum is). A tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztát a fokhagymával együtt sós vízben "al dente" megfőzzük. Ha megfőtt, egy nagy tálba tesszük. A zöldségeket nagyon apró kockára vágjuk. A bazsalikomot és a metélőha...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű