Hozzávalók:
80-85 dkg darált sertéshús
25 dkg reszelt sajt
só
bors.
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa.
A darált húst a sajttal "összegyúrjuk", sózzuk (szálmojunk azzal, hogy a sajt már eleve sós), borsozzuk. Gombócokat formálunk a masszából (nekem 10 db lett), ellapogatjuk, és a hagyományos módon bepanírozzuk (liszt-tojás-zsemlemorzsa). Felhevített olajban kisütjük. Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk. Nálunk fokhagymás-füszeres újkrumpli volt a köret hozzá és vegyes zöldségsaláta.
A csülköt egy éjszakára beáztatjuk, majd friss vízben megfőzzük. A csülköt és a levét félretesszük. Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük és a zsiradékba dobjuk a fűszerek...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA felkockázott szalonnát és az apróra vágott hagymát megpirítom, majd hozzáadom a finomra reszelt sárgarépát, a darált húst, és együtt pirítom tovább. Fűszerezem sóval, borssal, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hússzeleteket mindkét oldalukon vékonyan bekenjük csemege vagy csípős piros arannyal. 2. Ezután nagyobb jénaiban vagy tepsiben fólia alatt félpuhára pároljuk. 3. A süt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1,5-2 literes lábasban megolvasztjuk a zsírt, beletesszük a finomra vágott hagymát, mérsékelt tűzön, állandó keveréssel üvegesre pároljuk, megpirítani nem szabad. A lángról lehúzzu...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: Közepes