Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg liszt
1 kk sütőpor
15 dkg cukor
5 tojás fehérje
8 tojás sárgája
15 dkg darált dió
6 ek víz
A krémhez:
1 cs. vaníliás pudingpor
3 dl tej
1 ek liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
A habhoz:
3 tojás fehérje
15 dkg porcukor
Díszítés:
Tortadara vagy kis csokoládé
A tészta hozzávalóit összekeverjük:
A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a sütőporos lisztet és csomómentesre keverjük.
Végül beleforgatjuk a diót és a tojásfehérje kemény habját.
Sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük, majd lehúzzuk róla a papírt, és hagyjuk kihűlni.
Sűrű, cukor nélküli pudingot főzünk, a pudingporból a tejjel és egy evőkanál liszttel.
A margarint kicsit megolvasztjuk, és a porcukorral habosra keverjük. A kihűlt pudingba keverjük, és a már hideg piskótára kenjük.
A tojásfehérjét vízgőz felett a cukorral kemény habbá felverjük, majd egy késsel a krém tetejére kenjük. Díszítésként megszórhatjuk tortadarával, kakaóporral, vagy reszelt csokoládéval.
A lisztet a kakaóporral, a sóval és a cukorral összekavarjuk, majd hozzáadjuk a tojást és a vajat. Gyors mozdulatokkal összekeverjük. A legjobb, ha robotgéppel dolgozunk. A tésztát...
Elkészítési idő: 90 percA tészta hozzávalóit az alma kivételével egy tálba tesszük és csomómentesre kikeverjük. A végén belekeverjük a reszelt almát is. A palacsinta sütőt forróra hevítjük és a tésztából...
Elkészítési idő: 45 perc