1 kupicás pohár olaj, 6 ek cukor, 5 tojás, 3 csomag csokoládés pudingpor, 3 csomag vaniliás pudingpor, 1 csomag sütőpor, 6 ek. liszt, 2 csésze kimagozott meggy, 1 nagy hulala, 100 g reszelt csokoládé
Elkészítése:Az olajat, a cukrot, a tojások sárgáját, a 3 csomag csokoládés pudingport ,1 csomag vaniliás pudingport és a sütőport összekeverjük. A tojások fehérjét felverjük és a tésztához adjuk. Majd beleszitáljuk a lisztet. Ezt legalább 10 perceg dolgozzuk össze,egyenletes masszává. Majd sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen elosztlassuk.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb 20 percig sütjük . Amíg sül a megylevet felforraljuk a 2 csomag vaniliás pudinggal,(ízlés szerint mehet bele cukor is) és beleforgatjuk a meggy szemeket is!
Ezt a krémet a tésztára halmozzuk és hagyjuk kihűlni.
Amikor kihült a hulalát felverjük és elsimitjuk a sütemény tetején,úgy hogy mindenhol érje. Kisebb kiemelkedéseket is csinálunk melyekre meggy szemeket helyezünk.
Elkészítés: A vajat habosra keverem a cukorral, van. cukorral. Majd egyenként hozzáadom az egész tojásokat, mindegyikkel jól kikeverem a tésztát. Utána hozzáadom a mákot, lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlaposan összedolgozzuk a hozzávalókat (hideg margarint használjunk). A tésztát egy órára hűtőbe tesszük. Körülbelül 3 mm vastagságúra nyújtjuk, szaggatjuk, majd 160 fokon sütőpapí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a vajat (érdemes eldarabolni vékonyabb csíkokra) és a tojások sárgáját a csipetnyi élesztővel és sóval jól összegyúrjuk. Ha szépen meggyúrtuk a tésztánkat, készítsünk el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű