Családireceptkönyv.hu

Sajtos túrós pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
50 dkg margarin
50 dkg túró (sovány)
3 dkg só
1 csom. sütőpor
20 dkg sajt
2 db tojás

Elkészítés:


50 dkg lisztet átszitálunk és elkeverünk 1 csomag sütőporral és 3 dkg sóval. Hozzágyúrunk 50 dkg sovány áttört túrót és 50 dkg margarint. Összedolgozzuk alaposan és 5 percig pihentetjük.
Kinyújtjuk lisztezett asztalon 2 cm vastagra a pogácsa tésztát és kiszúrjuk 3-4 cm átmérőjű kiszúróval.
A kiszúrt pogácsákat szorosan egymás mellé rakjuk az asztalon, majd lekenjük egész tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
A sütőlemezre 5 cm-es távolságokra rakjuk a nyers pogácsákat, majd kelesztés nélkül 180 C’-os sütőben kb. 10 perc alatt kisütjük.

( tipp: elkészíthető sütőpor nélkül is, érdemes egy éjszakán keresztül a hűtőben pihentetni )

Sajtos túrós pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pogácsa - Burgonyás pogácsa
Pogácsa - Burgonyás pogácsa

1. 12 dkg lisztet 12 dkg zsírral 1 egész tojással, 1 cs sütőporral, ízlés szerinti sóval, csipetnyi törött borssal, 15 dkg főtt, átpasszírozott krumplipéppel összegyúrjuk, és pihen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pogácsa garival
Pogácsa garival

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sós kifli
Sós kifli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Sajtos kréker
Sajtos kréker

A sajtot lereszeljük, a legjobb, ha aprítóval morzsalékosra daráljuk. A vajat és a lisztet elmorzsoljuk, belekeverjük a reszelt sajtot, sót, parmezánt és gyors mozdulatokkal összeg...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk