Tészta:
30 dkg liszt
fél kocka margarin
2 evőkanál kakaó
15 dkg porcukor
1 kávés kanál szódabikarbóna
2-3 evőkanál tejföl
Töltelék:
500 g túró
12,5 dkg margarin
4 tojássárgája
4 evőkanál búzadara
2 csomag vanília cukor
15 dkg porcukor
4 tojás habja
Tetejére tortabevonó
A tésztát összegyúrjuk, majd kettéválasztjuk.
A kettéválasztott tésztákból egy-egy kisebb darabot levágunk (ez lesz az alja), majd a nagyobb darabokat 2 db őzgerincformába nyújtjuk.
A töltelékhez a túrót a margarinnal, a 4 tojássárgájával, 4 evőkanál búzadarával, 2 csomag vanília cukorral, 15 dkg porcukorral összegyúrjuk.
A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a túrós töltelékkel.
Az így kapott “krémet” az őzgerincformába nyomkodott tésztába töltjük, úgy, hogy teljesen tele legyen a forma.
A levágott darabokat is kinyújtjuk, és a töltelékre illesztjük, hogy az alsó tésztával érintkezzen.
Lassú tűznél, sokáig sütjük! Tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, rácsra tesszük és kihűtjük.
Miután kihűlt, a tetejét olvasztott tortabevonóval megkenjük.
Elkészítés menete: Kezdd a tésztával, aztán amíg az sül majd, elkészítheted a kókuszos réteget. A lisztet mérd ki egy tálkába, add hozzá a porcukrot és a kakaót. A vajat morzsol...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűVerd fel a tojások fehérjét, a többi hozzávalót pedig alaposan dolgozd el egymással. Ha ezzel megvagy, keverd hozzá óvatosan a tojásfehérjét is. 170-180 fokon 35-45 perc alatt süsd...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűLobogó,sós vízben a szokásos módon kifőzzük a tésztát.Egy kiolajozott tepsibe,vagy hőálló tálba rakjuk a tészta harmadát.Megkenjük a lekvár felével.Újból tészta kerül rá,majd lekvá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű