Tészta:
30 dkg liszt
fél kocka margarin
2 evőkanál kakaó
15 dkg porcukor
1 kávés kanál szódabikarbóna
2-3 evőkanál tejföl
Töltelék:
500 g túró
12,5 dkg margarin
4 tojássárgája
4 evőkanál búzadara
2 csomag vanília cukor
15 dkg porcukor
4 tojás habja
Tetejére tortabevonó
A tésztát összegyúrjuk, majd kettéválasztjuk.
A kettéválasztott tésztákból egy-egy kisebb darabot levágunk (ez lesz az alja), majd a nagyobb darabokat 2 db őzgerincformába nyújtjuk.
A töltelékhez a túrót a margarinnal, a 4 tojássárgájával, 4 evőkanál búzadarával, 2 csomag vanília cukorral, 15 dkg porcukorral összegyúrjuk.
A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a túrós töltelékkel.
Az így kapott “krémet” az őzgerincformába nyomkodott tésztába töltjük, úgy, hogy teljesen tele legyen a forma.
A levágott darabokat is kinyújtjuk, és a töltelékre illesztjük, hogy az alsó tésztával érintkezzen.
Lassú tűznél, sokáig sütjük! Tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, rácsra tesszük és kihűtjük.
Miután kihűlt, a tetejét olvasztott tortabevonóval megkenjük.
A lisztet összegyúrjuk a porcukorral, a vajjal, a citrom reszelt héjjával és a tojással. A tésztát kinyújtjuk, megszórjuk kristálycukorral, majd kör alakú formákat szaggatunk bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű180 fokra előmelegíteni a sütőt A vajat és a cukrot összeturmixoljuk, a tojásokat egyenként belekeverjük, majd a vaníliát és a citromhéjat. A száraz hozzávalókat külön tálban ke...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütésre. 2. A vajat enyhén megolvaszthatjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasztva. Ezután a csipet...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és már zutty, mehet is egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a sütőbe (nálam 23*28-as). 3. E...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű