Családireceptkönyv.hu

Ostoros fahéjas kalács


Írta:

Elk. idő: 2 óra sütéssel
Adag: 1
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg finomliszt
csipet só
1 ek. tejpor (elhagyható)
3 ek. cukor
1 egész tojás
1 tojás sárgája
kb. 3 dl tej
2 dkg élesztő
6 dkg olvasztott. vaj

Töltelék:
8 dkg olvasztott vaj
1,5 csomag őrőlt fahéj
11 ek. porcukor
1 db tojás a lekenéshez

Elkészítés:


A kenyérsütő gépbe beletesszük először a folyékony, majd a szilárd hozzávalókat. Tetejére rámorzsoljuk az élesztőt. Dagasztó-kelesztőprogramra állítjuk a gépet. Ha lement a program, lisztezett deszkára tesszük, 3 részre osztjuk. Bekapcsoljuk melegedni a sütőt. Vékonyra nyújtjuk a tésztadarabokat, mindet megkenjük az olvasztott vajjal, és leszórjuk a fahéjas porcukorral. Feltekerjük. Mind a három tekercset összefogjuk és összefonjuk. Sütőpapírral bélelt gyümölcskenyér formába tesszük. Lekenjük 1 db felvert tojással. Előmelegített sütőbe tesszük és kb.45-50 perc alatt 180 C-on megsütjük.

Ostoros fahéjas kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
143.Kalács 1.
143.Kalács 1.

Dagaszt. 3 fele oszt., golyó formál, oválisra formál. kinyújt, 10 x 25 cm hosszú oldalról felteker. Összefon. Tepsi,papír ,kalács. 40 - 60 perc pihi. Leken. Megszór mag. Előm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hardi
Sós mini kalácsok
Sós mini kalácsok

Lisztet kimérjük egy tálba, Belerakunk 1 ek cukrot és a csipet sót. Jól elkeverjük. A tejet 1 ek cukorral langyosra melegítjük és felfuttatjuk benne az élesztőt. Amíg felfut a vaja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres kalácskák
Fűszeres kalácskák

A lisztet összekeverjük a sütőporral, 1 csipet sóval, a darált mandulával, mogyoróval és az őrölt fűszerekkel, aztán belereszeljük a gyömbért, valamint a citrom és a narancs héját....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fahéjas kalács
Fahéjas kalács

A tejet a cukorral és az élsztővel összekeverjük, pár perc alatt felfut. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojás sárgát, a sót és az olvasztott vajat. Dagasztjuk, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk