Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Ostoros fahéjas kalács


Írta:

Elk. idő: 2 óra sütéssel
Adag: 1
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg finomliszt
csipet só
1 ek. tejpor (elhagyható)
3 ek. cukor
1 egész tojás
1 tojás sárgája
kb. 3 dl tej
2 dkg élesztő
6 dkg olvasztott. vaj

Töltelék:
8 dkg olvasztott vaj
1,5 csomag őrőlt fahéj
11 ek. porcukor
1 db tojás a lekenéshez

Elkészítés:


A kenyérsütő gépbe beletesszük először a folyékony, majd a szilárd hozzávalókat. Tetejére rámorzsoljuk az élesztőt. Dagasztó-kelesztőprogramra állítjuk a gépet. Ha lement a program, lisztezett deszkára tesszük, 3 részre osztjuk. Bekapcsoljuk melegedni a sütőt. Vékonyra nyújtjuk a tésztadarabokat, mindet megkenjük az olvasztott vajjal, és leszórjuk a fahéjas porcukorral. Feltekerjük. Mind a három tekercset összefogjuk és összefonjuk. Sütőpapírral bélelt gyümölcskenyér formába tesszük. Lekenjük 1 db felvert tojással. Előmelegített sütőbe tesszük és kb.45-50 perc alatt 180 C-on megsütjük.

Ostoros fahéjas kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Csodás kelt túrós batyu
Csodás kelt túrós batyu

A kétféle lisztet egy mély tálba öntjük, összekeverjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntünk 3 evőkanál tejet, csipetnyi cukrot szórunk bele, belemorzsoljuk az élesztőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Churros
Churros

Egy lábasba öntsük bele a vizet, barna cukrot, sót és a vajat. Tegyük a tűzre. Amikor felforr, keverjük hozzá a lisztet, és addig kavarjuk, amíg egy nagy gömböcöt nem kapunk. Vegyü...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Cifra kalács
Cifra kalács

Elkészítés: 1. A tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a maradék cukorral + sóval, majd a tojással, vajjal, joghur...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sós fonott kalács (Szabi)
Sós fonott kalács (Szabi)

A vizet, a tejet és az élesztőt elkevertetjük a tojással a dagasztó üstben. Hozzáadjuk a lisztet, a cukrot és a sót, majd két percet dagasztjuk közepes fokozaton. Hozzácsipkedjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk