6 dl meleg tej
10 dkg élesztő
1 kockacukor v. 1 teáskanál cukor
1 kg liszt + amennyit az eldolgozáshoz még felvesz
3 teáskanál só
1,5 -2 dl étolaj
1 Ráma
20 dkg Trappista sajt
2 db tojássárgája
szezámmag
3 dl meleg tejet az élesztővel és a cukorral felfuttatunk.
1 kg lisztet, a sót , olajat a maradék 3 dl meleg tejet az élesztős cukros tejjel összedolgozunk. Nem kell keleszteni a tésztát, azonnal dolgozunk vele.
Lisztezett deszkán átgyúrjuk. A tésztát 8 részre osztjuk, kör alakúra mindet felvágjuk. Ezután a köröket 8 további részre osztjuk, mint a pizzát. Minden szélesebb cikkrészbe Ráma darabot teszünk, kb. ujjbegynyit. Szélesebb cikkrész felől feltekerjük a tésztát, kifliket kapunk.
Ebből a mennyiségből 68 db kifli lesz, 3 tepsire való. Tojássárgájával megkenjük a kiflik tetejét, szezámmaggal, majd reszelt trappista sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben sütőpapírra helyezve kezdetben 5-ös majd 3-asra levéve középre téve megsütjük.
Lehet a vaj mellett bacont, füstölt sajtot v. virslit is a kiflikbe tölteni.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt 1 kanál cukorral és a sóval. A tésztát összegyúrjuk, majd a tetejét 5 dkg vajjal megkenjük, Utána 3-szor h...
Elkészítési idő: félóra Nehézség: KönnyűA langyos cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a lisztet, a sót és az olajat is beletesszük, meggyúrjuk a tésztát. Nem kelesztjük sütés közben megnőnek a kiflik. 2 cipór...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVaj, liszt, élesztő, só, 2 tojássárgája, tejfel = összegyúrni, pihentetni. Nyújtás után fehérjével kétszer kenjük, kétszer duplán hajtogatjuk, 15 perces pihentetéssel. Ujjnyi vast...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMelegítsük fel a sütőt, reszeljük le a sajtot. Tegyük tálba a lisztet, sót és a sütőport. Morzsoljuk bele a vajat. Aduk hozzá a tojást, tejfölt, sajtot, borsot, majd gyúrjuk össz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű