6 dl meleg tej
10 dkg élesztő
1 kockacukor v. 1 teáskanál cukor
1 kg liszt + amennyit az eldolgozáshoz még felvesz
3 teáskanál só
1,5 -2 dl étolaj
1 Ráma
20 dkg Trappista sajt
2 db tojássárgája
szezámmag
3 dl meleg tejet az élesztővel és a cukorral felfuttatunk.
1 kg lisztet, a sót , olajat a maradék 3 dl meleg tejet az élesztős cukros tejjel összedolgozunk. Nem kell keleszteni a tésztát, azonnal dolgozunk vele.
Lisztezett deszkán átgyúrjuk. A tésztát 8 részre osztjuk, kör alakúra mindet felvágjuk. Ezután a köröket 8 további részre osztjuk, mint a pizzát. Minden szélesebb cikkrészbe Ráma darabot teszünk, kb. ujjbegynyit. Szélesebb cikkrész felől feltekerjük a tésztát, kifliket kapunk.
Ebből a mennyiségből 68 db kifli lesz, 3 tepsire való. Tojássárgájával megkenjük a kiflik tetejét, szezámmaggal, majd reszelt trappista sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben sütőpapírra helyezve kezdetben 5-ös majd 3-asra levéve középre téve megsütjük.
Lehet a vaj mellett bacont, füstölt sajtot v. virslit is a kiflikbe tölteni.
A gép a hozzávalókból tésztát dagaszt, a tökmagot csak a végén gyúrom bele kézzel. Hagyom duplára kelni, lisztezett deszkára kiborítom és kézzel ellapogatom ujjnyi vastagra. 6 c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű200 fokon 15 perc alatt arany barna lesz, en nagyon vékonyra vágom igy ket tepsi lesz belőle
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 180 fokra. Válaszd ketté a tojásokat, és a sárgáját keverd össze a krémsajttal, illetve az ízesítéshez szánt alapanyagokkal. A tojások fehérjéhez add ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölből kiveszek 20 dkg-ot és belekeverek 1 teáskanál cukrot. Langyosra melegítem és belemorzsolom az élesztőt. Meleg vizes tálba állítom és felfuttatom. A lisztet jól megsózo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű