6 dl meleg tej
10 dkg élesztő
1 kockacukor v. 1 teáskanál cukor
1 kg liszt + amennyit az eldolgozáshoz még felvesz
3 teáskanál só
1,5 -2 dl étolaj
1 Ráma
20 dkg Trappista sajt
2 db tojássárgája
szezámmag
3 dl meleg tejet az élesztővel és a cukorral felfuttatunk.
1 kg lisztet, a sót , olajat a maradék 3 dl meleg tejet az élesztős cukros tejjel összedolgozunk. Nem kell keleszteni a tésztát, azonnal dolgozunk vele.
Lisztezett deszkán átgyúrjuk. A tésztát 8 részre osztjuk, kör alakúra mindet felvágjuk. Ezután a köröket 8 további részre osztjuk, mint a pizzát. Minden szélesebb cikkrészbe Ráma darabot teszünk, kb. ujjbegynyit. Szélesebb cikkrész felől feltekerjük a tésztát, kifliket kapunk.
Ebből a mennyiségből 68 db kifli lesz, 3 tepsire való. Tojássárgájával megkenjük a kiflik tetejét, szezámmaggal, majd reszelt trappista sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben sütőpapírra helyezve kezdetben 5-ös majd 3-asra levéve középre téve megsütjük.
Lehet a vaj mellett bacont, füstölt sajtot v. virslit is a kiflikbe tölteni.
◾️Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. ◾️A liszteket átszitáljuk, hozzáadjuk az olajat és a sót majd kicsit elkeverjük. ◾️Ezután mehet bele az élesztős tej is....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA joghurtba belekeverjük a szódabikarbónát és 5 percre félretesszük. Ezután a lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáöntjük a szódabikarbónás joghurtot. A hozzávalókból tésztát gyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kinyújtjuk. Megkenjük tojással, és bőségesen megszórjuk sajttal. Négyszögeket vágunk belőle, majd megfelezzük. 180 fokon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókból gyúrjunk formázható, puha tésztát. Ha morzsálódós lenne, adjunk még hozzá evőkanalanként vizet / növényi tejet. 2. Két sütőpapír között vékonyra nyújtsuk ki, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű