50 dkg liszt
25 dkg ráma
12 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
2 ek tejföl
2 db tojás
+1 db tojás a kenéshez
a töltelékhez:
2 kg reszelt alma
15 cukor
fahéj
pici citrom
a lisztet átszitálom, vajat elmorzsolom benne, cukor, vaniliás cukor, sütőpor tejföl, tojással összegyúrom, hűtőben pihentetem 1 órát. Azután ketté veszem , kinyújtom, az alsó részt megszórom dióval, rá az alma, rá a teteje, villával agyon szurkálom, meg kenem.
180 C on kb 35-40 perc
A leveles tésztát 3-ba vágjuk, vékonyra kinyújtjuk és kisütjük. A tepsit nem kell kikenni semmivel. Amikor kisül még kicsit kézzel lenyomkodjuk , hogy laposabb legyen. 4 csoma...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Először a krémet készítettem el: a tojássárgákat a kétféle cukorral krémesre, habosra kevertem. 2. Hozzádolgoztam a kakaóport és a pudingport, majd lassan adagolva a tejet is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, mákot, puha vajat, tojást és mézet kézzel tészta állagúra dolgozzuk. Egy órát hűtőszekrényben pihentetjük. Kinyújtjuk, kis adagokat szaggatunk ki, korongokat formázun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrni, 2 részre osztani. Lap, töltelék, lap.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű