Kb 0,5 v. 1 kg Tarja v. Karaj akár vegyesen is
Olaj a pácoláshoz
5-10 dkg szalonna tetszőlegesen (Zsír)
Min 4 db hagyma,
3-4 gerezd fokhagyma
0,5 -1 kg krumpli (előfőzve)
Sertésfűszer
1 evőkanál méz
2-3 evőkanál mustár (amennyi a húshoz elég)
Só, Bors
Paradicsom (elhagyható)
Tejföl (elhagyható)
A húsokat vágd szeletekre, majd egy kicsit hogy puhíts rajta klopfold ki őket (nem kell agyonra ütni), mindkét oldalukat sózd, borsozd meg és szórd meg fűszerkeverékkel.
Egy kis tálkában keverd össze a mézet, a mustárral majd kend be a húsok egyik oldalát, tetszőleges edényben rakosgasd egymásra őket, mindig a mustáros oldallal felfelé és önts rá olajat majd a hűtőben pácold. ( sztem jót tesz neki ha egy éjszakával előtte törődsz vele.)
A krumplit főzd egy kicsit előre, a hagymákat pucold meg, vágd nagyobb darabokra a zsírszallonát, és a paradicsomot és vágd fel.
Egy serpenyőbe hajítsd bele a szalonnát, kezd el alacsony lángon kiolvasztani mehet rá a nagyobb darabokra vágott hagyma, és nagy lángon pirítsd át nem baj ha kicsit megbarnul itt-ott és végül mielőtt kész a paradicsomot, és a fokhagymát is. Keverd össze majd vedd le a tűzről.
A krumplit vékony szeletekre vágd fel.
A tepsit de inkább Római Tálat v. Pataki tálat 1-2 órára áztasd be.
Alulra rakj egy kevés zsírt majd egy réteg krumpli, kevés só és bors, majd a hagymás cuccnak a felét borítsd rá és ezt még egy rétegben.
A húst magas lángon süsd elő, mindkét oldalon 1-2 perc (akár egy lábassal rásegíthetsz amit rájuk raksz). És a tetejére jöhet a husi majd kend meg tejföllel.
Sütőben lefedve süsd min 1-2 órán keresztül majd a végén fedő nélkül pirítsd meg a tetejét!
Fogyaszd egészséggel.
A Receptjeim ötvözik a múlt (nagymamám) receptjeit és a modern konyha ill. A kísérletezgetés és a fiatalos temperamentum vegyességét.
A mennyiségi adatok tájékoztató jellegűek úgy Főzz ahogy neked és a családodnak a legjobb.
Ha Római Tálban vagy Pataki tálban készíted akkor ne felejtsd el beáztatni sütés előtt 1-2 órával és hideg sütőbe tedd be.
Sütése 220 C fokon alsó felső módozatban 35 - 40 perc ha légkeveréses módban sülne még hamarabb megsül, de ott elég a 200 C fokos elő melegített sütő. Rakott zeller amit nagy szere...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA kolbászt felkarikázom, a szalonnát felkockázom, és a kanálnyi olajon megpirítom őket, hogy a zsírjuk kisüljön. A hagymát megtisztítom és felszeletelem. A serpenyőből a már megpi...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, dörgöljük át jó alaposan sóval, forgassuk meg lisztben, majd pirítsuk meg mindkét oldalukat hirtelen egy serpenyőben, vékony olajon. A megpi...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesFeldaraboljuk az oldalast, majd az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, ebben hagyjuk a húst érlelődni. Megpucoljuk a hagymát, felszeleteljük. A tepsi aljában a hagymából ág...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű