2 db tojás
Kb 100 gramm liszt
Kb 150 ml tej
20 gramm vaj
1 csomag vaniliás cukor
2 evőkanál porcukor
2 evőkanál barna cukor (elhagyható)
Sziasztok! Hoztam egy ujabb édességet elkészítése szinte ugyanaz mint az amcsi palacsintáé.
Szétválasztjuk a tojásokat a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá várni, félúton egy kanál porcukrot hozzáadva.
A másik tálba a sárgájához hozzá szórjuk a lisztet, a tej felét, a vaniliás cukrot és összekeverjük majd jöhet a maradék tej is folyamatosan :D
A fehérjével eggybeforgatjuk.
Egy nagy serpenyőben a vajat felhevítjük, beleöntöd a masszát
És alacsony/közepes láng felett (le is fedheted) barnára sütjük majd megforditjuk és készre sütjük.
Ha megszeretnéd bolondítani miután megfordítottad éppen csak egy kicsit süsd meg és borítsd ki egy tányérra.
A serpenyőbe dobd bele a cukrot karamelizáld és rakd vissza a tésztát majd tépked szét és forgasd át.
A karamell itt-ott megjelenik majd és ropogós texturájával feldobja az egészet.
Tálald lekvárral vagy pedig Almaszósszal.
1. A margarint addig keverem a cukorral,míg fel nem oldódik.Ezután a tojásokat egyenként hozzákeverem.A lisztet összekeverem a sütőporral és a margarinos keverékhez adom.A masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrom, kétfelé veszem, kinyújtom és olvasztott, de nem meleg margarinnal lekenem mind a kettőt. Feltekerem, mint a roládokat, majd 1-2 órára hűtőbe tesze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd össze a hozzávalókat (vajat olvasztva) A kapott masszát darált zabbal megszórt gyúródeszkán nyújtsd ki Szaggatóval darabold fel, és helyezd a darabokat sütőpapírral bélelt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű