Piskóta
150 g zabpehelyliszt
30 g darált dió
150 g sütőtök, sütve és turmixolva
4 tojás szétválasztva
fél tk. sütőpor
fél tk. szódabikarbona
1 tk. fahéj
Édesítő ízlés szerint ( eritritol, stevia)
étcsokoládé darabok 30g ( kihagyható, de így ezzel finomabb)
Étcsokoládé öntet
50 g étcsokoládé
15 ml víz vagy tej
2 ek. Zsírszegény kakaópor
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a tojássárgájával és turmixolt sütőtökkel összedolgozzuk. Óvatosan hozzá adagoljuk a tojás fehérje felvett habját is és a csoki darabokat.
Felmelegített sütőben sütjük 180 fokon, ha lehet szilikon sütőformàban, 35-40 percen át.
Miután kihűlt csokikrémmel és darált dióval ízesítjük.
Étcsokoládé öntet
Összefőzzük a hozzávalókat, az összeállítás előtt hagyjuk kihűlni.
A tésztát összedolgozzuk, 1 órán át a hűtőben pihentetjük. Utána kinyújtjuk, kiszaggatjuk és 200 fokon 10 - 12 percig sütjük. Megkenjük, összeragasztjuk és megesszük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzután rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Én most vaníliás pudingot készítettem, amit folpack-kal befedve hagytam kihűlni, majd felvert tejszínnel lazítottam, ezzel töltöttem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kosárka hozzávalóit aprítógépbe tesszük, és alaposan összekeverjük. Egy kis időre hűtőbe tesszük, kb. amíg elpakolunk a konyhában : ) A tésztát 12 részre osztjuk (mini muffin for...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet elkeverjük a szobahőmérsékletű vajjal, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a kakaóval, a tejjel és a rumaromával. Nedves kézzel golyókat formálunk a masszából, és egyenk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű