Piskóta
150 g zabpehelyliszt
30 g darált dió
150 g sütőtök, sütve és turmixolva
4 tojás szétválasztva
fél tk. sütőpor
fél tk. szódabikarbona
1 tk. fahéj
Édesítő ízlés szerint ( eritritol, stevia)
étcsokoládé darabok 30g ( kihagyható, de így ezzel finomabb)
Étcsokoládé öntet
50 g étcsokoládé
15 ml víz vagy tej
2 ek. Zsírszegény kakaópor
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a tojássárgájával és turmixolt sütőtökkel összedolgozzuk. Óvatosan hozzá adagoljuk a tojás fehérje felvett habját is és a csoki darabokat.
Felmelegített sütőben sütjük 180 fokon, ha lehet szilikon sütőformàban, 35-40 percen át.
Miután kihűlt csokikrémmel és darált dióval ízesítjük.
Étcsokoládé öntet
Összefőzzük a hozzávalókat, az összeállítás előtt hagyjuk kihűlni.
Az omlós tésztához az összes hozzávalót a tojás kivételével egy S-késes aprítógépben vagy kézzel morzsásra dolgozni. Hozzá a tojás és gyorsan összegyúrni a tésztát. A kész tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szirup hozzávalóit tegyük lábasba és hevítsük forrásig, majd tegyük félre hűlni. A tésztához a vizet hevítsük forrásig, utána a vajat, a sót, a cukrot és a lisztet keverjük ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkeverjük az aludttejet + tejfölt + cukrot -és annyi kukoricadarát,hogy sűrű palacsinta tészta sűrüségü legyen+ a szódabikarbóna+ citrom rezselt héját+ olaj -Egy órát pihentetjü...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA mascarponés citromtorta recept elkészítése egyszerű: A piskótához szétválasztjuk a tojásokat és a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral. Hoz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes